Coloma es corona de nou a La Rioja

El de La Rioja venç per segona vegada La Rioja Bike Race.
(+Info)

Coloma es corona de nou a La Rioja
El de La Rioja venç per segona vegada La Rioja Bike Race
 
Carlos Coloma ha dominat la prova de la seva terra de principi a fi, i s'ha portat una victòria a la qual partia com a favorit des del primer dia. Per la seva condició de "local", i perquè ja es va proclamar vencedor d'aquesta cita l'any passat.
El de La Rioja es va endur la primera etapa, i avui, en la tercera, ha "reservat forces" de cara al Campionat del Món que se celebra la setmana que ve, finalitzant en quart lloc.
Tot i així, ha assegurat que és "impossible estar més content" per la victòria a "una de les cites més importants a nivell nacional", de la qual ha confirmat que "és molt important per a la Rioja i cal cuidar-la".
 
El triomf d'etapa se l'ha emportat David Valero, que ha estat en llocs de cap tot el cap de setmana i ha rematat avui, amb el que a més aconsegueix pujar al tercer lloc del pòdium general.
Catriel Soto, segon en l'etapa d'avui després Valero, aconsegueix més sentenciar també la seva segona posició a la general, donant l'oportunitat a l'equip MMR (que comparteix amb Coloma) de tenir als seus dos escuders en els dos primers graons del podi final.
 
Milton Ramos, tercer en l'etapa, ha gaudit i patit a parts iguals, encara que té clar que "l'any que ve es torna". "Si m'haguessin dit abans de començar que anava a poder aguantar en carrera a aquests dos monstres (en referència a Coloma i Soto), hauria signat".
 
En categoria femenina, Claudia Galícia ha dominat de principi a fi. Sortia avui amb un avantatge de més de 15 minuts a la general sobre els seus rivals, i ha acabat de sentenciar amb una victòria que li fa repetir com a campiona de la Rioja Bike Race 2015, un triomf que ja va aconseguir l'any passat.
Ana Ramírez, segona avui i segona en la general, també ha calcat el seu resultat en les tres jornades que ha durat la prova; de la mateixa manera que Muriel Bouhet, que ha estat tercera tant en l'etapa com a la general.
 
En categoria Màster 30, la classificació ha donat un gir. Javier Macías, líder fins avui, no s'ha trobat en la seva millor forma i ha perdut posicions en favor de Roberto Fernández i Alejandro Moya, que han finalitzat l'etapa a l'esprint amb el mateix temps, seguits de Pau Egeda. El podi final l'ocupen en ordre Moya, campió, Fernández, segon i Pau Egeda, que es manté tercer.
 
Per la seva banda, Tomás Misser ha signat una nova victòria avui en Màster 40, confirmant el seu rotund triomf en aquesta categoria, que ha dominat de principi a fi, i amb gran avantatge sobre els seus rivals.
Igual que Carmelo Gómez que, amb victòria d'etapa tots els dies en aquesta categoria, s'ha proclamat vencedor de la seva classe.
 
Al lliurament de premis final han assistit Emilio del Riu, Conseller d'Esports del Govern de la Rioja; Felipe Royo, regidor de l'Ajuntament de Logronyo, Marcos Moreno, director general d'Esport, i representants de Polar i Gaes, patrocinadors de l'esdeveniment.
 
Com a colofó ​​de la prova, a tots els finishers se'ls ha lliurat a la seva arribada una medalla commemorativa personalitzada, un record de la seva participació que podran guardar tota la vida.