• CATALANA INTERNACIONAL BIKING POINT DE BANYOLES.

COPA CATALANA BTT INTERNACIONAL.

UNA ESPECTACULAR COPA CATALANA INTERNACIONAL BIKING POINT DE BANYOLES.
(+Info)

VICTOR KORETZKY I GITHA MICHIELS GUANYEN UNA ESPECTACULAR COPA CATALANA INTERNACIONAL BIKING POINT DE BANYOLES

13-03-2016

La multitud d'espectadors congregats al Parc de la Draga han vibrat un any més amb el millor Mountain Bike

La majoria dels ciclistes que lluitaran per les medalles a Rio s'han disputat la victòria a Banyoles

Un total de 620 bikers han participat en la CCI Biking Point Banyoles


L'estrena de la Copa Catalana Internacional Biking Point 2016 a Banyoles ha sigut de les curses més vibrants i disputades que es recorden al certamen. Victor Koretzky (BH-SR Suntour-KMC) i Githa Michiels (Belgian Cycling Team) s'han fet amb una victòria de prestigi en una gran cursa davant dels ciclistes que molt probablement estaran entre els medallistes de Rio de Janeiro.

La Copa Catalana Internacional Biking Point de Banyoles ha congregat centenars d'espectadors al Parc de la Draga que han gaudit d'un gran espectacle en un matí primaveral ideal per al Mountain Bike. Sobre un circuit de 7 kilòmetres sec i polsegós, els ciclistes elit han lliurat una dura batalla que ja des de l'inici ha reduït el grup de favorits a 4 amb José Antonio Hermida (Multivan Merida Biking Team) liderant la cursa i portant a roda al trio francès compost per Victor Koretzky, Hugo Drechou (Calvisson VTT) i Julien Absalon (BMC MTB Racing Team). Hermida ha imposat un ritme molt alt en tot moment alternant la primera posició amb Drechoy i Koretzky, mentre que Absalon tancava el grup. En l'última volta Hermida ha llançat un atac al qual ha pogut respondre Koretzky, que ha trencat la cursa i s'ha imposat amb un crono de 1:38:06. Hermida i Drechou han lluitat per la segona posició, que finalment ha caigut del costat del francès a 18 segons del vencedor. Julien Absalon no ha pogut lluitar pel podi i ha entrat quart a 41 segons.

En fèmines la prova ha estat dominada de principi a fi per la belga Githa Michiels (Belgian Cycling Team), que s’ha posat líder a la primera volta i ha fet una cursa sense errors directa a la victòria amb un crono d’1:25:22. Per darrere, la campiona olímpica Julie Bresset (BH-SR Suntour-KMC) començava forta però s'ha vist superada per Sabrina Enaux (Team Specialized Till) i ja no ha pogut seguir la seva estela. Finalment Enaux ha estat segona a 24 segons de Michiels i Bresset ha completat el podi a 51 segons.

Un total de 620 bikers han pres la sortida al Parc de la Draga i han pogut viure en primera persona una de les curses més importants del calendari. Els més ràpids en categoria sub 23 han estat el vencedor de la general, el francès Victor Koretzky i Margot Moschetti en fèmines; en júnior la victòria ha estat per Clement Champoussin que ha vençut en un sensacional esprint a Jofre Culell, mentre que en fèmines el triomf ha estat per Magdalena Duan; en cadet victòries de Mathis Azzaro i Vandermoute Pasquine; en categoria Màster els millors han estat Javier Jurado (M30), Josep Maria Mir (M40), Pere Batllori (M50) i Roberto Baserba (M60).

Per a la segona prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point, la competició es desplaçarà a Corró d'Amunt els dies 9 i 10 d'abril amb la disputa de la CRI i la prova de Cross-Country.