CRÓNICA DEL DÍA. 1a ETAPA Titan Desert 2015.

El portuguès José Silva supera les muntanyes del Saghro i és el primer líder.
(+info.)

Aknioun (2015.04.27). El portuguès José Silva (Olympia) ha estat el vencedor de la primera etapa de la Titan Desert by Garmin, entre Boumalne Dades i Aknioun, amb un temps de 5 hores 4 minuts i 35 segons per davant del colombià Diego Alejandro Tamayo (Zarabici-Trek ) i l'espanyol Ibon Zugasti (Probike). El lusità és el primer líder de la cursa després d'un esforç titànic de tots els participants de 116 quilòmetres.

La primera etapa de la desena edició de la cursa prometia molt i ha complert amb totes les expectatives. S'ha viscut un gran espectacle en un terreny desèrtic i muntanyós per la zona del Saghro, on els principals favorits han començat a mostrar les seves armes.

El millor d'ells ha estat José Silva, el corredor portuguès de l'equip Olympia ha demostrat la seva fortalesa i, tot i que s'ha despenjat en un inici, ha aconseguit remuntar fins a acabar pletòric amb el triomf d'etapa.

"Les cames al final m'han respost molt bé. He arribat a Tamayo i avui he estat més fort. Intentarem mantenir el liderat, però són cinc dies molt durs. Per a mi la Titan és la cursa més dura del món ", ha declarat en meta Silva, de 37 anys.

L'etapa d'avui, de 116 quilòmetres i dos ports destacats, s'ha trencat des de la primera ascensió. A partir del quilòmetre 23, els principals favorits d'aquest any s'han deixat veure: Tamayo, Betalú, Zugasti, Pereiro, Zubero, Wallace, Gómez Miranda, Bram Rood, Morcillo ... entre ells no hi havia el tres vegades podi de la cursa, Milton Ramos, que no ha pres la sortida per un procés febril i ha abandonat.

L'ex vencedor del Tour Óscar Pereiro s'ha posicionat entre els tres primers, però a mesura que la calor apretava ha perdut força i finalment ha cedit més de 20 minuts en meta, en la dotzena posició. Al final, el més fort ha estat Silva, amb Tamayo trepitjant-li els talons a un sol segon, tot i patir una caiguda en el descens del segon port del dia.

En fèmines, Anna Ramírez ha aconseguit la victòria i és la líder d'aquesta classificació, després de 6 hores i 15 minuts i en la posició 50 de la general absoluta. Un gran resultat per la corredora catalana del Primaflor Orbea Racing Team.

El gruix dels més de 600 participants que han pres la sortida, cada un amb la seva pròpia història i el seu propi objectiu, han anat entrant en la calorosa meta de Aknioun de forma gradual.