Crónica del dia.2a Etapa Titan Desert 2015.

L'holandès Bram Rood culmina una fuga i s'adjudica l'etapa de Toughach.
(+Info)

0

Toughach (2015.04.28). La segona etapa de la Titan Desert by Garmin, entre Aknioun i Toughach, ha anat a tota velocitat. Amb una mitjana superior als 32km / h, Bram Rood ha sortit airós de la fuga del dia i ha obtingut el triomf en 3 hores i 27 minuts. El portuguès José Silva ha cedit més de 7 minuts respecte als escapats, però manté el liderat.

Després d'un titànic esforç durant el dia d'ahir, els participants han respirat més tranquils en una jornada de transició entre les dues grans etapes de muntanya. El ritme ha estat frenètic en un terreny molt rodador, gairebé sense desnivell, i per pistes pedregoses on la pols ha quedat marcat en els rostres dels corredors.

El primer que ha mogut la cursa ha estat Luis Pasamontes, que a partir del quilòmetre 50 ha pres un lleuger avantatge amb el pilot principal. Al costat del asturià, Óscar Pereiro -que ahir va cedir 20 minuts- Sergi Escobar, Juan Pedro Trujillo i Bram Rood han progressat respecte al gran grup. L'holandès ha fet valer la seva condició de gran rodador i ha celebrat una gran victòria.

"Ha estat un gran dia, tot i que no va ser fàcil al principi. He marxat amb Pereiro, Pasamontes, Trujillo, i al final he pogut aconseguir una bella victòria ", ha declarat un exultant Rood, que ha lamentat que Pereiro no pogués disputar l'esprint per una caiguda a dos quilòmetres de meta.

Per darrere, el líder José Silva i els grans triomfadors de la jornada d'ahir, Diego Tamayo -a un segon del liderato- i Ibon Zugasti, han entrat amb el grup dels favorits a més de 7 minuts, vigilant i sabent que els de davant encara estan lluny a la general.

Per la seva banda, la catalana Anna Ramírez, en categoria femenina, ha guanyat per segon dia consecutiu i es postula com a gran candidata a la victòria, si bé encara queda molta carrera i en la Titan tot pot passar.

Sens dubte, una jornada força tranquil·la en comparació amb la primera etapa, en la qual un grup nombrós de corredors va entrar fora del tancament de control -ampliat fins les 11 hores- però que l'organització va repescar, així que han pogut prendre la sortida avui. Ahir es van totalitzar un total de 23 abandonaments.

Encara que només es porten dues etapes, la duresa de la cursa comença a castigar els participants. Després de dormir al campament de Toughach, la Titan es desplaça demà cap a Lamdouare, en el primer sector de l'etapa marató, el que significa que a l'arribada els participants dormiran en una haima comú i no podran rebre assistència de fisioterapeutes o de mecànics.

Un afegit més de duresa i aventura als 113 quilòmetres de recorregut, amb un primer tram de 40km molt muntanyosos que segur que tornarà a posar a prova a tots els favorits en la batalla de la Titan Desert by Garmin.