Crónica del dia.3a Etapa Titan Desert 2015.

Fran Pérez és el més fort en l'inici de l'etapa Marató.
(+Info)

Lamdouare (2015.04.29). El corredor de l'Primaflor-Orbea Fran Pérez (3:56:48) ha guanyat avui la tercera etapa de la Titan Desert by Garmin, de 113 quilòmetres entre Toughach i Lamdouare, en l'inici de l'etapa marató, on els corredors no poden rebre cap tipus d'assistència externa, ni mecànica ni fisioterapèutica.

La Titan Desert by Garmin iniciava avui una de les seves etapes més especials, la marató, amb un inici molt muntanyós que ha estat decisiu per establir diferències inicials. Des del principi, la carrera s'ha mogut amb un atac d'Óscar Pereiro, un dels 'titans' més actius i que està buscant amb insistència el seu triomf parcial. Avui ha estat tercer en meta per segon dia consecutiu i segueix escalant a la general.

Els principals favorits imposaven un ritme duríssim en aquesta etapa de paisatges variats i espectaculars, i la selecció entre els titans ha deixat el grup principal en una dotzena d'unitats. Després de diverses intents i superar el primer tram d'alta muntanya, Fran Pérez i Guillem Muñoz (Tomàs Bellés W2W) han pogut prendre un important avantatge que ja no deixarien escapar.

Després de rodar més de 40 quilòmetres escapats, Fran Pérez ha demostrat ser el més fort i s'ha desenganxat de Muñoz en els últims 150 metres, pel que ha pogut celebrar una victòria molt desitjada.

"Fa tres anys que venia a pel triomf d'etapa a la Titan. L'any passat em vaig quedar a les portes en tres ocasions, sempre em agafaven a pocs quilòmetres de meta i per fi ho he aconseguit ", ha declarat un rialler Fran Pérez.

Per darrere, els grans favorits continuen marcant de prop. En aquesta tercera jornada, on la fatiga de les dues etapes prèvies ja comença a notar-se, José Silva ha pogut mantenir el liderat, entrant en meta amb el mateix temps que Diego Tamayo, que està a un sol segon del liderat. La cursa està totalment oberta quan vam arribar a l'equador de la competició.

En aquesta ocasió, en la categoria femenina Mayalen Noriega, ha trencat el domini d'Anna Ramírez i ha aconseguit l'etapa. Doblet per al conjunt Primaflor-Orbea, que ha viscut el seu dia daurat a la Titan Desert by Garmin.

Una nova etapa molt dura per als més de 550 participants que resten en competició, amb l'afegit que tots ells hauran de dormir en una haima comú i han carregat tot el material per a la següent etapa.

 L'aventura de l'etapa marató, que obliga els 'titans' a donar una mica més dins de l'extrema duresa. Demà etapa 4, entre Lamdouare i el Erg Znaigui, amb l'arribada ja al desert ia les seves espectaculars dunes i un total 98 quilòmetres.

ETAPA 1

ETAPA 2

ETAPA 3

MIERCOLES, 29 ABRIL 2015 / TOUGHACH - LAMDOUARE

Buenas noches a todos desde Lamdouare http://t.co/6rbIPmawnw todayComo cada noche, lo mejor de la tercera etapa de la @TitanDesert by @Garmin_Iberia . https://t.co/HEu6HlzVcg todayEsta noche podéis disfrutar del resumen de la tercera etapa en @teledeporte (22:30 h) y @esport3 (22:45 h) #Titan2015 today¡Todas las clasificaciones de la tercera etapa de la @TitanDesert actualizadas en la web! http://t.co/hUhwfW8wLL http://t.co/sU2rAALy46 todayLos ‘titanes’ ya disfrutan de sus raciones de jamón @grupolamarca. ¡Un privilegio en medio del desierto! #titan2015 http://t.co/B92YfUyj1h 1 day ago