Crònica del dia, 4a Etapa Titan Desert 2015.

Colomé, heroi després de més de noranta quilòmetres d'escapada.
(+Info.)

Erg Znaigui (2015.04.30). Una escapada a l'inici de la jornada ha decidit la quarta etapa de la Titan Desert by Garmin. Juan Pedro Trujillo (Primaflor-Orbea) i Oriol Colomé (Esteve) han saltat des del principi i han col·laborat per poder disputar l'etapa. Finalment, el català ha estat més ràpid a l'esprint i s'ha portat la glòria en 3 hores i 39 minuts.

Un cop superat l'equador de la cursa, la Titan es desplaçava cap a la zona de Merzouga. Avui, en una etapa entre Lamdouare i el Erg Znaigui -segon sector del marató- els participants han hagut de lluitar contra el fort vent i un terreny sorrenc que ha obligat a posar peu a terra en algunes ocasions.

Al quilòmetre 7 de carrera, Colomé i Trujillo, els grans protagonistes del dia ja portaven més de dos minuts de distància. Aquesta renda s'ha incrementat fins als 4 minuts al pas del CP3, quan tots dos han decidit retallar terreny per una pista paral·lela a la marcada per l'organització i han arribat al CP4 amb més de 11 minuts de diferència.

Tots dos sabien que es disputarien l'etapa a l'esprint, i Colomé, amb més cames que la seva companya de fugida, ha entrat en la polsegosa meta de l'Erg Znaigui, amb un vent que ha dificultat encara més a tots els 'titans'.

"Hem tingut un problema de desorientació a la sortida. Ens hem posat d'acord i hem decidit tirar fins al final i jugar-nos-en l'esprint. Hem treballat bé els dos, ha estat dur, sobretot el tram final amb el vent tan fort, però hem aconseguit arribar ", ha comentat Colomé.

Un dia més, les diferències es mantenen entre els grans. El portuguès José Silva no ha cedit el mallot vermell de líder que porta des de la primera etapa, malgrat que el colombià Diego Tamayo es troba a un sol segon i busca amb insistència el liderat. Avui han entrat a 9 minuts dels vencedors, amb el mateix temps que el tercer classificat, Ibon Zugasti. En fèmina, la líder Anna Ramírez (Primaflor-Orbea) ha aconseguit el seu tercer triomf d'etapa en quatre jornades.

Óscar Pereiro s'ha acomiadat definitivament de la general per culpa d'una inoportuna punxada, que li ha despenjat del grup. És només una de els imprevistos que passen diàriament els titans: punxades, avaries, navegació, molèsties físiques, caigudes ... Està sent una Titan Desert by Garmin duríssima i les sensacions es reflecteixen en els rostres dels participants.

Malgrat això, més de 550 titans segueixen en carrera, lluitant dia a dia per tractar de ser finishers. Demà disputaran probablement l'etapa més difícil i espectacular de la cursa. Es tracta de l'etapa Garmin, on els participants no trobaran al llarg del recorregut cap tipus de senyalització, pel que hauran de saber navegar per trobar tots els CPs.

A més, els tres primers classificats bonificaran 90, 60 i 30 segons respectivament. Sens dubte, la penúltima etapa de la Titan Desert by Garmin té tots els números de decidir el guanyador final de la Desena Edició de la cursa.