• Bici ganadora 5a Etapa Titan Desert by Garmin.

Crònica del día.5a Etapa Titan Desert by Garmin.

Enrique Morcillo guanya la cinquena jornada de la Titan Desert by Garmin. Tamayo sentència la general de la Titan Desert by Garmin a les dunes.
(+Info)

Tamayo sentència la general de la Titan Desert by Garmin a les dunes


Merzouga (2015.05.01). La cinquena jornada de la Titan Desert by Garmin ha sentenciat pràcticament la desena edició de la cursa. El colombià Diego Tamayo, resident a Saragossa, s'ha vestit de líder després de ser el millor dels favorits. El triomf d'etapa va ser per a Enrique Morcillo (Scott), que va sorprendre a tots i va aconseguir un merescut premi després de 3 hores 58 minuts i 43 segons d'esforç.

Jornada per recordar en la carrera del desert. Per primera vegada en tota la història de la competició es disputava una etapa sencera sense senyalització, el que obligava a tots els participants a navegar amb el GPS per trobar els quatre punts de pas obligatoris abans de la meta.

El tram inicial de dunes, de 2,8 quilòmetres, ha estat espectacular. Més de 550 participants s'han endinsat al Erg Znaigui, un cordó de dunes on molts dels titans han hagut de carregar la bicicleta a l'espatlla.

Trujillo i Pereiro han passat al davant en el grup de favorits, on Tamayo i Silva es vigilaven i Ibon Zugasti cedia terreny en el CP3. Però en aquesta etapa la navegació era vital i els primers classificats han perdut molt temps per trobar el CP4, el que ha permès a Enrique Morcillo i l'holandès Ramses Bekkenk passar primers per aquest punt.

El corredor de Scott s'ha desprès de l'holandès i ha entrat en meta en solitari, escalant fins al podi a la general, si bé el més beneficiat ha estat Tamayo, que a roda de Juan Pedro Trujillo ha donat un cop d'autoritat i té mitja Titan Desert by Garmin a la butxaca. Ara lidera amb més de 5 minuts sobre Zugasti.

"Sobre el paper és difícil que se m'escapi, tinc tot a favor per guanyar-la. Vaig mantenir la sang freda tota la carrera, he seguit tots els dies al grup del líder i m'ha sortit bé. L'aposta ha estat guanyadora ", ha manifestat Tamayo, tercer en l'etapa, pel que a més s'ha beneficiat de la bonificació per als tres primers a meta, 90, 60 i 30 segons.

Ibon Zugasti també ha tingut una gran actuació i ha pujat al segon lloc de la general, mentre que el portuguès José Silva, líder des del primer dia, ha estat el gran derrotat del dia, ja que ha perdut un món i baixa fins al desè lloc.

La categoria femenina ha tingut avui una nova vencedora, Ivonne Kraft, mentre que Anna Ramírez ha estat segona i manté el liderat.

Els 'titans' han pogut gaudir d'una etapa emblemàtica, amb molts components d'aventura com la navegació i el pas de dunes, i sota una calor asfixiant en ple desert marroquí.

Després de tant patiment, tots anhelen veure la meta matí a Maadid, en l'última etapa de la Titan Desert by Garmin, d'únicament 65 quilòmetres, i on els supervivents rebran el fòssil i el mallot que els acredita com a 'finisher'.