• Entrada triumfal de Diego Alejandro Tamayo, 6 Etapa Titan Desert by Garmin 2015
  • Molta alegria a la cara de Diego Alejandro Tamayo! El vencedor de la Titan Desert by Garmin 2015.

Crònica del dia. 6aEtapa i última de la Titan Desert by Garmin 2015.

Tamayo regna a la Titan Desert by Garmin.
(+Info)

Maadid (2015.05.02). La Desena edició de la Titan Desert by Garmin ha consagrat a Diego Alejandro Tamayo (Zarabici-Trek) com a vencedor de la cursa, demostrant que ha estat el més regular dels més de 600 participants que van prendre la sortida el passat 27 d'abril. Ibon Zugasti (Probike) ha acabat segon i Juan Pedro Trujillo (Primaflor-Orbea), vencedor de l'etapa d'avui, tercer.

Fi a una edició èpica de la Titan Desert by Garmin, amb la victòria del colombià Diego Tamayo amb un temps total de 22 hores 45 minuts i 49 segons. La jornada d'ahir va culminar amb la millor de les notícies possibles, passada la mitjanit es va trobar a un participant que s'havia perdut durant la cinquena etapa. Els dispositius de seguretat de la cursa, al costat dels cossos de seguretat marroquines, van poder localitzar al corredor en perfectes condicions físiques.

A nivell esportiu, la Titan ha afegit al seu llibre d'or el nom de Diego Alejandro Tamayo, colombià de 31 anys i resident a Saragossa, que ha sabut superar totes les adversitats i ha batut a noms de molt entitat com els de José Silva - líder durant 4 dies- Ibon Zugasti, Óscar Pereiro, Luis Pasamontes, l'holandès Bram Rood o Juan Pedro Trujillo.

Tamayo va sentenciar la carrera a l'etapa Garmin de navegació, on va ser el millor dels favorits i va desbancar del liderat de José Silva, que s'havia imposat en la primera etapa i dominava amb autoritat la cursa. En l'etapa d'avui, el colombià únicament ha hagut de marcar a Ibon Zugasti per assegurar-se el liderat i poder celebrar el seu triomf.

"Tenia tot a favor per guanyar però havia d'acabar l'última etapa. Estic molt feliç i vull agrair a tots els meus aquest triomf. És el resultat de molt temps de treball i és un somni per a mi ", ha manifestat Tamayo, que ha indicat que l'any que ve vindrà a" honrar "la seva victòria per defensar el títol.

En fèmines Mayalen Noriega ha aconseguit la seva primera victòria en la present edició de la Titan, mentre que la seva companya d'equip Anna Ramírez s'ha imposat en la general pràcticament sense oposició.

El gran objectiu de ser 'finishers' culminava avui a la meta de Maadid, després de més de 600 quilòmetres, molt patiment, esforç i passió pel MTB, portant al límit als participants. Els ciclistes amateurs, els principals protagonistes de la cursa, han pogut complir el seu somni acabar una competició que està reconeguda com una de les proves MTB per etapes més dures del món pel recorregut, les condicions climatològiques extremes i pel seu component d'aventura. La Titan Desert by Garmin 2016 ja espera als seus futurs herois.