Diumenge es farà una concentració a l’Arc de Triomf per una major protecció del ciclista

(+Info)

El diumenge 31 de maig al migdia, ADECIS (Associació per a la Defensa d’un Ciclisme Segur), amb el recolzament de la Federació Catalana de Ciclisme, convoca als usuaris de la bicicleta a una concentració a l’Arc de Triomf de Barcelona per exigir una major protecció per a la pràctica del ciclisme.
ADECIS neix a partir de l’esperit reivindicatiu encaminat a la millora de la seguretat per a la pràctica del ciclisme. Té com a missió promoure iniciatives davant el col•lectiu ciclista, la societat en general i les administracions públiques competents amb l’objectiu de vetllar pels drets dels col•lectius més vulnerables a la nostra xarxa viària i a les nostres ciutats. Aquests grups no són altres que els vianants i els ciclistes.
Des d’ADECIS es vol conscienciar de que tots som vianants i que podem ser ciclistes ocasionals, havent de fer front a situacions d’alt risc en una societat en que els seus poders públics pensen principalment en l’automòbil i no en les persones.
L’objectiu de la concentració, que només és un primer pas per intentar canviar uns costums adquirits i reconeguts i també promoguts pels poders públics, és conscienciar a la societat de la fragilitat dels ciclistes i els vianants davant la invasió motoritzada.
ADECIS exigeix una més gran protecció per a la pràctica del ciclisme com element vulnerable a la circulació, juntament amb els vianants, i que ha de ser protegit de manera especial, pels seus valors de sostenibilitat, ecologisme i d’incalculable benefici per a la salut dels ciutadans de societats avançades com és la nostra.
Són diversos els punts en els que es centrarà la seva feina: el metre i mig de distància de seguretat respecte als ciclistes salva vides. Vides que estan a les mans dels conductors, que han de conscienciar-se de reduir la seva velocitat a l’apropar-se a vianants i ciclistes. També es demana que es consideri als grups de ciclistes com una mateixa unitat a les rotondes. Tanmateix s’exigeix que les institucions promoguin la divulgació de les novetats legals als mitjans de comunicació: possibilitat de circular en paral•lel, com tractar als grups ciclistes a les rotondes, el metre i mig a l’avançar moderant la velocitat i la possibilitat de trepitjar la línia contínua en un avançament si les condicions ho permeten, entre d’altres.
També es vol alertar que l’1 de Juliol entra en vigor la despenalització de les imprudències lleus. Saltar-se un estop o un semàfor en vermell, que pot tenir conseqüències fatals, seran considerades com a tals. Es sol•licita també l’increment de les penes en les infraccions greus per conducció temerària o conduir sota els efectes de l’alcohol i/o drogues. I establir com a delicte el no donar auxili en cas d’accident.
Els més de tres milions d’usuaris diaris de la bici, els més de nou milions setmanals i els més de quinze milions d’usuaris freqüents es mereixen un ciclisme més segur i des d’ADECIS es plantegen exigir-lo com a tal, amb serietat, sense frivolitats però amb contundència fent arribar als poders públics i societat en general les reivindicacions d’un col•lectiu com el ciclista disposat a la mobilització pública i política a tots els nivells possibles.
Des de la Federació Catalana de Ciclisme demanem la mobilització de tot el col•lectiu ciclista català per ser presents en aquesta concentració. Recordeu que serà aquest diumenge a partir de les 12:00 hores del migdia a l’Arc de Triomf de Barcelona i a les 13:00 hores es llegirà el manifest reivindicatiu.