• Els portuguesos Oliveira i Rosa, nous líders de la general

Els portuguesos Oliveira i Rosa, nous líders de la general

24 FEBRER 2015
Andalusia Bike Race presented by Shimano ha superat avui l'equador de la prova celebrant una de les etapes considerades més dures per tots els participants.
75 quilòmetres i 3.071 metres de desnivell que han fet patir als 704 ciclistes que avui han pres la sortida de Jaén per última vegada en aquesta cinquena edició, ja que demà la quarta etapa se celebrarà a Mancha Real i les dues restants es traslladaran a Còrdova .
 
Tiago Oliveira i David Rosa, integrants de la Selecció Portuguesa, participen per primera vegada com a parella i, després de demostrar en les dues jornades anteriors la seva potència obtenint sengles segons llocs, avui per fi han aconseguit imposar-se i aconseguir una victòria d'etapa que els col·loca com líders absoluts de la general.
Pedro Romero i Luis Leao Pinto, de l'Extremadura MTB, que eren líders fins ara, han patit el trencament d'una roda però han assegurat que no donaran "per vençuts" i que van a "lluitar encara més".
Així, la segona posició avui l'han adjudicat els suïssos de l'equip Stöckli, mentre que Alban Lakata i Kristian Hynek han estat tercers.
 
Els primers espanyols avui en meta ha estat la parella formada per Juan Pedro Trujillo i Ismael Ventura, que es recupera de la malaltia amb la qual va començar la prova el diumenge. Per la seva banda, José Antonio Hermida ha creuat la meta en divuitena posició, cosa que ha justificat atès que no està en el seu "millor estat de forma" i, com que estem en el començament de temporada, encara no està "al cent per cent de preparació ".
 
Milena Landtwing i Ester Süss han tornat a fer-se avui amb la victòria en categoria femenina, per davant de Claudia Galícia i Tanja Zakelj, que semblen estar adaptant cada vegada més l'una a l'altra i avui han finalitzat en segona posició, també aconseguint col·locar segones de la general. Després d'elles, les belgues Michiels i Girard, terceres.
 
Macías i Sánchez han replicat el resultat de les altres dues etapes celebrades fins avui amb una nova victòria en Màster 30, igual que Gamito i Rosa en Màster 40, que s'han adjudicat l'etapa i consoliden liderat.
Sense canvis es manté també la categoria de Màster 50 amb Paco Porter i José Jesús Cerván; i en Mixt, on han vençut etapa i continuen liderant Martin Flinta i Helena Erbenova.
 
 
L'etapa de demà, quarta d'Andalusia Bike Race presented by Shimano, actuarà de transició entre Jaén i Còrdova, i es desenvoluparà amb sortida i arribada a Mancha Real. Recorrerà un total de 50,68 quilòmetres i 2.017 de desnivell.