• La Rioja Bike Race Edició 2017.

Francesc Guerra s'estrena i Clàudia Galícia reina de nou.

L'última etapa de la Rioja Bike Race presented by Shimano ha deparat sorpreses
(Llegir Notícia.)

L'última etapa de la Rioja Bike Race presented by Shimano ha deparat sorpreses i la classificació general masculina ha donat un tomb. Carlos Coloma, líder fins l'etapa d'avui, s'ha equivocat en la part final de l'etapa, perdent molt de temps respecte al podi format per Francesc Guerra, Ever Alejandro Gómez i Roberto Bou.

En la categoria femenina Clàudia Galícia es torna a adjudicar la general per davant de Sandra Santanyes i Janette Solsona després de vèncer en totes les etapes disputades en la història de la prova.

Francesc Guerra (Buff-Scott) ha aconseguit finalitzar l'etapa d'avui en tercera posició i aconseguir així la el primer lloc en la classificació general Elite Home de la quarta edició de la Rioja Bike Race presented by Shimano, amb un temps de 8h50'36 ". El Mountain Biker català, que ha guanyat per primera vegada la prova, ha arribat a meta darrere d'Ever Alejandro Gómez (TBelles-Cannondale) i Víctor Manuel Fernández (Wolfbike-Citroën Cosersa), tots ells amb un temps de 2h28'28 ".

"En la jornada d'avui he trobat els meus millors sensacions. Durant tota l'etapa he pensat que la primera posició era inabastable però m'he trobat molt bé i en el tram final he anat molt ràpid fins arribar a meta. En aquesta edició he anat de menys a més i me'n vaig amb molt bones sensacions ", ha declarat el campió. El podi l'han completat el guanyador de l'etapa d'avui, Ever Alejandro Gómez, que ha acabat a 23 "de Guerra i Roberto Bou (TBelles-Cannondale) a 1'21" del guanyador. "M'ha sorprès una mica els canvis a la general però em quedo amb que hem estat davant cada dia perquè les forces acompanyaven. Me'n vaig molt content amb la victòria d'etapa i la segona posició a la general ", ha explicat el Mountain Biker bolivià, assegurant que l'any que repetirà participació a La Rioja per buscar el triomf a la general.

Per la seva banda, Carlos Coloma (Primaflor-Mondraker-Rotor), que defensava el liderat en la classificació general amb més de dos minuts de marge respecte al segon classificat, ha comès un error en la part final de l'etapa, abans d'arribar a la Regadera, en no seguir correctament la senyalització marcada en el traçat. "A nivell general me'n vaig cap a casa molt content, tot i els punts UCI que perdo a causa del petit error que he comès en l'etapa d'avui. La Rioja Bike Race presented by Shimano és una prova molt important per a la Rioja; a nivell organitzatiu i de senyalització és perfecta i som una prova exemplar que vol seguir creixent molt en els propers anys ". El bronze olímpic en els Jocs de Rio 2016 ha finalitzat l'etapa en la posició 32 i dotzè a la general, a més d'onze minuts de Francesc Guerra.

En la cerimònia de lliurament de premis han assistit José Ignacio Cendrers, President de la Rioja; Concepció Gamarra, Alcaldessa de Logronyo; Conrado Escobar, Conseller de Polítiques Socials i Diego Azcona, director general d'Esports del Govern de la Rioja.

Reina de la Rioja Bike Race presented by Shimano

Si en la categoria Elit Masculí la victòria final ha estat per pocs segons i després de molts canvis de posicions, a la Elite Femení no hi ha hagut color. Clàudia Galícia (Polar-Trek) engrandeix la seva llegenda en la seva prova favorita i segueix escrivint capítols a força de guanyar etapes i classificacions finals.

La Mountain Biker catalana no ha donat opció als seus rivals i s'ha adjudicat la seva dotzena etapa consecutiva i la quarta la Rioja Bike Race presented by Shimano amb, avantatjant en més de 37 minuts al seu més immediata perseguidora, Sandra Santanyes (Olympia Factory Cycling) .

"L'etapa d'avui ha estat molt ràpida i amb molta pista. He conservat una mica per mantenir l'avantatge que tenia; a les pujades ho he donat tot i en les baixades he tractat de vigilar una mica més. Quatre edicions i totes les etapes guanyades, no puc demanar més. Me'n vaig amb bones sensacions, havent gaudit cada dia i espero estar aquí l'any que ve ", ha conclòs Galícia.

Santanyes ha aconseguit ser segona en totes les etapes i això li ha valgut per acabar segona en la general, posició que ja va aconseguir l'edició anterior. El podi l'ha completat Janette Solsona (Blue Motors Pons), que tot i pujar al tercer esglaó del podi només a la primera etapa, ha sabut regular els seus esforços i controlar a les altres Mountain Bikers per emportar-se el tercer lloc per més de quatre minuts respecte la quarta classificada.

Les altres categories

En la categoria Màster 30 Masculí el guanyador ha estat Patxi Cia, mentre que Sergio Flores (Descendin) i Roberto Fernandez (Kronos Bike) han ocupat la segona i la tercera posició respectivament.

Alejo Moya ha estat el campió de la categoria Màster 40 Masculí, seguit de José Antonio Garrido (Garribikes) i Gorka Pereda.

En Màster 50 Masculí, el dominador ha estat Tim Kirkus (Pure Mountains), Jaume Vila (trek Monbike Mataró) ha estat el segon i Rúben Glera (Supersonido-Patxikoop) ha quedat