• La Imperial Bike Tour
  • La Imperial Bike Tour
  • La Imperial Bike Tour

Nova cursa per etapes a Madrid.

Arriba la Imperial Bike Tour.
(+Info)

0

Espanya compta actualment amb diverses proves per etapes de BTT però cap se celebra a la zona centre del nostre país. Després d'organitzar quatre edicions de la seva Marxa popular de MTB, Sant Lorenzo de l'Escorial i Last Lap han fet un pas més per crear la Imperial Bike Tour. Una prova per etapes de caràcter nacional en aquest espectacular i atractiu entorn localitzat al Nord-oest de la Comunitat de Madrid dins de la Serra de Guadarrama.

S'anomena Ruta Imperial de la Comunitat de Madrid a un itinerari turístic promocionat per la Conselleria de Cultura i Turisme d'aquesta regió espanyola, que recorre diversos municipis de la Serra de Guadarrama. Segueix parcialment el camí històric que conduïa fins al Monestir de San Lorenzo de l'Escorial, emprat en el segle XVI pel rei Felip II en els seus desplaçaments des de la ciutat de Madrid fins al Real Lloc. Una oferta turística que ofereixen diferents municipis propers al Monestir, pertanyents tant a la comarca de la Serra Oest de Madrid com a la de la Conca del Guadarrama. En ells es reuneix un considerable patrimoni artístic i l'existència d'espais naturals de gran interès paisatgístic i mediambiental.

imperial_1

Imperial Bike Tour és una exigent prova de tres dies amb tres etapes molt ben diferenciades. Divendres a la tarda tindrà lloc la primera etapa amb un recorregut de 22kms que servirà per començar a descobrir als bikers que vénen amb intenció de disputar la cursa. El dissabte 23 d'abril serà el torn de l'etapa reina de 55kms amb llargues i complicades ascensions i més de 2.000m de desnivell acumulat. Una ruta exigent i tècnica que no decidirà la prova però si servirà per començar a descartar els líders que flaquegin durant aquesta jornada. Diumenge estarà reservat per a l'etapa Marató amb més de 70kms sobre un terreny trencacames sense grans ports però amb un continu puja i baixa que no donarà treva ni descans als bikers participants. A més, aquesta jornada maratoniana de diumenge serà en format challenge i podran unir-se els bikers que només estiguin interessats a disputar aquesta etapa final que recorrerà part dels diferents municipis que integren aquesta Ruta Imperial històrica.

imperial_2

També cal recordar que Sant Lorenzo de l'Escorial és un municipi que compta amb un gran històric en el que es refereix a l'organització d'esdeveniments de ciclisme amb diverses etapes de la Volta Ciclista a Espanya, una Copa del Món MTB en l'any 1999 , quatre edicions de la Fira Nacional de la bicicleta, Festibike i la seva reeixida Marxa de MTB amb més de 2.000 bikers en cadascuna de les seves quatre edicions.
En definitiva, una gran cita per a tots aquells bikers que vulguin gaudir de l'autèntic MTB en un entorn privilegiat i versàtil per organitzar una gran volta per etapes. D'altra banda, la seva condició de Patrimoni de la Humanitat gràcies al seu majestuós Monestir i al seu Real Lloc el fan un lloc únic i espectacular per conèixer-lo i gaudir-lo durant els tres dies d'esdeveniment.