• JIRI NOVAK I CLÀUDIA GALÍCIA MANEN A LA VOLCAT.

Tiago FERREIRA I CLÀUDIA GALÍCIA, CAMPIONS D'UNA ESPECTACULAR VOLCAT.

La VOLCAT ha arrencat amb la victòria del txec Jiri Novak i la catalana Clàudia Galícia.
(+Info)

JIRI NOVAK I CLÀUDIA GALÍCIA MANEN A LA VOLCAT.

La VOLCAT ha arrencat amb la victòria del txec Jiri Novak i la catalana Clàudia Galícia que han estat els més ràpids entre els 700 bikers que han participat en una primera etapa molt calorosa. Jiri Novak del DMT Racing Team i els germans Braidot de l'Olympia Factory Racing Team han ocupat el podi, la sorpresa ha estat Tiago Ferreira, l'actual campió del món de XCM que ha entrat en setena posició. Els tres primers corredors han aconseguit un còmode avantatge de gairebé tres minuts respecte els següents corredors, un temps valuós que podran gestionar en les dues etapes següents.
La primera jornada de la VOLCAT s'ha disputat sobre un circuit ràpid de 58 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. En el primer avituallament d'equips ja s'ha vist un primer grup destacat format per Luca i Daniele Braidot, Jiri Novak i Ben Zwiehoff. Seguit d'aquest grup s'ha format un grup perseguidor, entre els quals hi havia el català Francesc Guerra del Buff Scott Mtb Team i l'actual campió del món Tiago Ferreira, que no han pogut assolir-los i han creuat la meta a poc més de tres minuts del primer classificat. Tiago, tricampió de la VOLCAT, ha entrat en setena posició a 03:11 i encara que la diferència amb el líder és important, manté les seves opcions de cara a la victòria final. El sub23 Marc De Maar ha sorprès amb una desena posició i ha aconseguit la victòria de la seva categoria i Jose Maria Guerrero ha guanyat en la categoria Màster 30.
En fèmines la més ràpida en aquesta primera etapa ha estat la ciclista catalana Clàudia Galícia que ha marxat en primera posició des del principi de la jornada i ha aconseguit la victòria. Anna Ramirez ha estat la segona més ràpida i ha entrat a més de 4 minuts i a gairebé 6 ho ha fet Susana Alonso del Extremadura-Ecopilas. Clàudia Galicía del Polar Trek Team ha aconseguit una diferència considerable de 04:20 que podrà gestionar en l'etapa reina de demà de cara a aconseguir la victòria de la general.
Aquest dissabte la VOLCAT viurà l'etapa reina amb una jornada de pura Mountain Bike amb 77 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu. Un recorregut amb molts canvis de terreny i una gran quantitat de senders espectaculars, sens dubte poden deixar la general vista per a sentència o ens podrien oferir un canvi en el liderat de la prova. Per als ciclistes que tenen com a objectiu aconseguir ser Finishers de la VOLCAT, l'etapa central és l'autèntica prova de foc que han de superar abans de l'últim escull en la jornada final.


 
Tiago Ferreira ha guanyat l'etapa reina de la VOLCAT, una etapa que ha corroborat el gran estat de forma de Jiri Novak i Clàudia Galícia. El txec ha aconseguit una segona posició, a 1:31 de Tiago Ferreira, el seu company d'equip del DMT Racing Team que ha aconseguit la victòria i ha escurçat diferències en la classificació general quedant a 1:40. La catalana ha aconseguit una important victòria i ha augmentat l'avantatge enfront dels seus perseguidores en la classificació general deixant la VOLCAT pràcticament sentenciada.

L'etapa reina de la VOLCAT ha resultat vibrant. Tiago Ferreira, el màxim favorit a priori per emportar-se la victòria final, ha sortit amb tot per intentar retallar la diferència respecte al líder en aquest llarg segon assalt de 77 quilòmetres amb 2.100 metres de desnivell positiu. Ferreira ha imposat un ritme infernal i s'ha escapat, aconseguint en algun moment de la cursa una diferència de més de dos minuts. A partir d'aquest moment ha rodat en solitari fins a aconseguir la victoria.Por darrere d'ell han entrat el líder Jiri Novak a 01:31 i Ben Zwiehoff a 02:36. Els següents en creuar la meta han estat un grup de corredors format per Mirko Tabacci, Francesc Guerra, Sebastien CARABIN i Max Holz.

En categoria femenina Clàudia Galícia (Polar Trek Team) ha repetit victòria marxant també en solitari fins al final amb un temps de 4:04:37. La segona posició ha estat per Katja Montani amb un temps de 4:07:10 i ha completat el podi Alice Pirard amb un temps de 4:09:09.

Aquest diumenge, etapa final

L'etapa final de la VOLCAT serà la més ràpida i curta amb tot just 42 quilòmetres i 1100 metres de desnivell positiu. En categoria masculina tot sembla que es decidirà entre els dos companys d'equip, el txec i líder Jiri Novak i el portugés Tiago Ferreira, i l'alemany Ben Zwiehoff.

En fèmines sembla ser que està tot decidit, amb una líder intractable que ha ampliat la seva diferència en la classificació general a poc més de deu minuts. La segona posició ha estat per Katja Montani i ha completat el podi Alice Pirard.

Un dels al·licients de l'etapa final serà la lluita per estar entre els 20 primers classificats masculins i les 10 femenines, que tindran l'oportunitat de disputar la Eliminator en un final de festa que promet moltes emocions. Per als corredors amb l'objectiu de ser Finishers hauran de fer un últim esforç en una etapa curta, divertida i amb uns paisatges espectaculars de Montserrat.

 
Tiago Ferreira en la Volcat
 
Tiago FERREIRA I CLÀUDIA GALÍCIA, CAMPIONS D'UNA ESPECTACULAR VOLCAT.

 

L'etapa final de la Volcat ha tornat a demostrar que Tiago Ferreira i Clàudia Galícia són els ciclistes més forts de la VOLCAT i s'han proclamat campions amb una superba actuació, acumulant dues victòries. Tiago aconsegueix així la seva quarta victòria en la VOLCAT. La presència de ciclistes d'elit de 20 nacionalitats dóna encara més brillantor a una victòria que ja llueix al seu palmarès.

La tercera etapa va ser la més curta i explosiva, amb 42 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu que sortia i arribava a Igualada i transcorria fins a Sant Martí de Tous, i en principi deixava poc marge per a la sorpresa. Jiri Novak i Clàudia Galícia tenien un ampli avantatge que excepte error greu o avaria no havia de impedir vèncer. L'emoció era a saber les posicions d'honor en el quadre masculí i com quedaria el podi en fèmines. Tiago Ferreira del DMT Racing Team, triple campió de la VOLCAT i magnífic rodador, ha sortit amb tot després que el seu company d'equip i líder de la VOLCAT patís un problema mecànic. A la meitat del recorregut Tiago Ferreira ja aconseguia una diferència considerable respecte a la resta de corredors i sobre el seu company d'equip el qual li treia 01:40 en la classificació general. Darrere el portuguès, a un minut el seguia un grup en el qual no formava part el líder i company d'equip i generava molta emoció i expectació.

En fèmines el guió era molt diferent i repetia la tònica de les dues primeres etapes amb el domini de la Clàudia Galícia del Polar Trek Team. Una sorprenent Bettina Janas ha rodat conjuntament amb la líder i finalment Clàudia Galícia ha creuat la meta en segona posició amb un temps de 2:25:04, tres segons després de l'alemanya i aconseguint així la victòria de la VOLCAT amb dues victòries i una segona posició que l'han fet clara guanyadora de la prova. El podi femení l'ha completat la Katja Montani, la segona classificada de la general, seguida d'Anna Ramirez que amb la quarta posició completava el podi femení de la general.

La cirereta del pastís dels tres dies de Mountain Bike viscuts a Igualada ha estat l'Eliminator, que ha comptat amb la presència de les 10 millors fèmines i els 20 homes més ràpids. Stefanie Dohrn ha estat la guanyadora de la eliminator per davant de Raquel Lisbona i Veerle Cleiren que ho han donat tot. En la categoria masculina s'ha pogut viure un emocionant i espectacular Eliminator on els corredors han esgotat totes les forces que els quedaven després dels tres dies. La victòria ha estat per Josep Betalú que s'ha aconseguit escapar en l'última volta després que Ivan Diaz disputés l'esprint amb Mirko Tabacci i quedés esgotat. Hi ha hagut un gran nombre de públic que ha estat animant en tot moment i han gaudit d'una prova molt espectacular.

Un total de 548 ciclistes han aconseguit completar la VOLCAT i superar el repte de guanyar-se la samarreta de Finisher. Els participants han mostrat la seva satisfacció pel recorregut variat i divertit i l'alt nivell organitzatiu de la prova. La gran majoria han reconegut a la VOLCAT com una de les millors cursa de Mountain Bike que han disputat.

 

Ferreira, sin rival en la Volcat