TITAN DESERT BY GARMIN

MÉS DE 600 'TITANES' desafien el DESERT A LA DESENA EDICIÓ DE LA TITAN DESERT BY GARMIN.
(+Info)

Entre els favorits al tron ​​de Rei del Desert es troben Óscar Pereiro, Milton Ramos, Cory Wallace, José Silva, Julen Zubero o Luis Pasamontes

Boumalne Dades (2015.04.26). La Desena edició de la Titan Desert by Garmin, la cursa de mountain bike per etapes més èpica del planeta, s'inicia demà amb un total de 613 participants que desafiaran les muntanyes i el desert del Marroc en un repte de superació personal d'extrema duresa, amb més de 600 quilòmetres de recorregut repartits en sis etapes.

Es tracta d'una participació rècord des que es va iniciar l'aventura de la Titan Desert by Garmin el 2006, quan únicament un centenar d'aventurers es van atrevir a pedalar pel desert en una competició que després de nou edicions ha assolit una gran notorietat entre els amants del bicicleta de muntanya, que veuen en la carrera marroquina un escenari ideal per posar-se a prova.

A més de comptar amb un recorregut només apte per als més valents, amb inici a Boumalne Dades i final a Maadid, la carrera destaca per la vida en els campaments, on els participants viuen com autèntics nòmades en haimes berbers, experimentant l'esperit africà.

Un atractiu que ha seduït centenars d'esportistes amateurs, els grans protagonistes de la cursa, però també a alguns dels millors 'bikers' del món o destacats ex ciclistes professionals.

Entre els favorits a la victòria es troben l'ex vencedor del Tour de França Óscar Pereiro, l'asturià Luis Pasamontes, els bascos Julen Zubero i Ibon Zugasti o els 'bikers' Milton Ramos (Hondures), Cory Wallace (Canadà), Bram Rood ( Països Baixos), Diego Tamayo (Colòmbia) i José Silva (Portugal), entre molts altres, que tractaran de succeir en el palmarès al txec Ondrej Fojtik, baixa d'última hora per malaltia.

La classificació femenina estarà també més oberta que mai, amb ciclistes com Ivonne Kraft, Muriel Bouhet, Anna Villar o Sandra Santanyes, que buscaran obtenir la seva primera victòria en la carrera, ja que la vigent campiona Claudia Galícia, vencedora el 2013 i 2014, no prendrà la sortida en aquesta edició.

Sens dubte una participació de luxe i plenament internacional per a una competició que ha crescut amb el pas dels anys i que compta amb participants de tot el món, amb un total de 21 països representats de països tan dispars com Rússia, Singapur, Taiwan, Veneçuela , Polònia o els Estats Units.

El duríssim recorregut portarà als participants de les muntanyes de l'Atles fins al desert, on els titans trobaran per primera vegada una etapa -la cinquena- sense cap tipus de senyalització, de manera que hauran de navegar per trobar la millor ruta fins a la meta en l'anomenada etapa Garmin.

Demà els participants disputaran la primera etapa, una de les més dures d'aquesta edició, amb més de 100 quilòmetres entre Boumalne Dades i Aknioun, i un total de 2.600 metres de desnivell acumulat. Una dura pedra de toc per començar.

El concepte d'aventura en la seva màxima expressió, en un repte extraordinari que buscarà treure el millor de si de cada un dels inscrits que pretenen deixar empremta en el desert. La Titan Desert by Garmin del Desè Aniversari s'inicia amb magnificència.