Valverde es llueix sent el més ràpid a Olot

Alejandro Valverde (Movistar) ha estat el vencedor de la segona etapa de la "Volta" a Catalunya, acabada a Olot.
(+Inf0)

Alejandro Valverde (Movistar) ha estat el vencedor de la segona etapa de la "Volta" a Catalunya, acabada a Olot en un dia de pluja i d'un final molt nerviós. El ciclista murcià ha superat en l'esprint final al seu company José Joaquín Rojas i el suís Martin Elmiger (IAM Cycling) en una etapa en què finalment no hi ha hagut diferències importants en la classificació general que segueix encapçalant el polonès Maciej Paterski (CCC Sprandi ).

L'escapada del dia la van protagonitzar l'eritreu Tsubagu Grmay (Lampre-Merida), Lluís Mas (Caixa Rural-Assegurances), Sam Bewley (Orica-GreenEDGE) i Tom Stamsnijder (Giant-Alpecin), un grup format en els primers compassos de l'etapa en què el pilot, escarmentat de l'etapa d'ahir, no ha donat mai més de 4 minuts d'avantatge.

Finalment han estat els dos primers els que més han resistit el ritme d'un escamot molt estirat camí de l'alt de Montagut (3a categoria), de manera que el mallorquí Mas s'ha situat líder de la classificació dels esprints intermedis. Un cop atrapats, Valverde ha estat el més ràpid del grup principal.

El mateix guanyador ha admès que no recordava l'última vegada que havia guanyat un esprint tan nombrós. "La veritat és que avui picava una mica cap amunt, però feia molt que no em ficava en un esprint així perquè són molt perillosos. Però avui estàvem tot l'equip per davant per anar més segurs en uns últims quilòmetres que s'havien posat perillosos, i per això m'he vist ben col·locat i he disputat. Al final Rojas m'ha fet llançador de luxe ".

Respecte a com afrontar la carrera d'ara endavant pensant en la classificació general, Valverde creu que "es pot remuntar però serà molt difícil, els tres ciclistes que hi ha destacats (Paterski, Rolland i De Clerq) són grans ciclistes. Segur que els propers dies hi haurà batalla, com demà que serà dur amb els dos passos per Els Àngels i dijous que estic segur que es mourà la carrera abans de la Molina, però serà difícil ", ha insistit