Equipació

Vols saber més sobre la botiga de Ciclisme?
El ciclisme és una forma d'exercici que involucra tot el cos i que es practica sobre una bicicleta en carretera o en muntanya.

Les sabatilles de ciclisme i el casc de ciclismoson l'equipament imprescindible per a la pràctica del ciclisme, les primeres per a una millor transmissió de potència al pedalejar i el segon per a garantir la seguretat del ciclista. Però també és recomanable utilitzar un mallot, un culot i uns mitjons específics per a aquest esport, així com unes ulleres de ciclisme lleugeres.

El mallot ciclisme ha d'oferir una excel·lent transpirabilitat i tenir un ajust perfecte per a la pràctica del ciclisme. Els maillots ciclisme solen estar fabricats en polièster amb costures planes i poden tenir insercions en teixit mesh o malla a les aixelles.

Els maillots de ciclisme sol tenir 3 butxaques posteriors, banda de silicona elàstica en el doblec inferior i tancament per cremallera. Alguns mallots de ciclisme incorporen un tractament hidròfil a la part inferior que expandeix la humitat de la transpiració facilitant el seu assecat i evitant refredaments.

El culot de ciclisme ha d'oferir una excel·lent transpirabilitat i tenir una gran capacitat d'ajust per evitar les vibracions musculars i retardar així l'aparició del cansament.

Els culots de ciclisme solen estar fabricats en teixits molt elàstics amb costures planes. Són teixits especialment indicats per a un ús intens que ofereixen una gran durabilitat.

El culot de ciclisme ha d'incorporar una badana confeccionada sense cap tipus de costures que tingui una gran capacitat d'absorció d'impactes i confort per reduir la fatiga del ciclista i augmentar la comoditat d'ús de la peça. La badana del culote ciclisme pot incorporar a més un tractament hidrofílic per facilitar l'expansió de la humitat de la transpiració i així accelerar el procés d'assecat.

Els mitjons de ciclisme també estan fabricats amb teixits que faciliten la transpiració i solen tenir densitats diferenciades per drenar la humitat cap a l'exterior. Tenen un disseny específic per al peu dret i per al peu esquerre, amb zones reforçades i protegides.

El casc de ciclisme és un element indispensable per a un ciclista i ha d'oferir la màxima lleugeresa, ventilació i seguretat, a més de ser aerodinàmic en la forma.

Els cascos de ciclisme de gamma alta estan fabricats en un procés In-mold en què la part exterior i el poliestirè de la part interior s'uneixen formant una sola peça, el que augmenta la resistència contra els impactes i millora la difusió de l'energia del xoc.

La majoria de cascs de ciclisme incorporen sistemes d'ajust micromètrics a la part posterior per oferir un ajustament perfecte, el que augmenta la comoditat i la seguretat del ciclista. També poden comptar amb coixinets rentables i confortables, xarxa anti-insectes i visera desmuntable.

Les ulleres ciclisme ofereixen una visió lliure de distorsions permetent veure l'objectiu amb més claredat a més de garantir una total protecció contra els raigs UV. Un dels factors més importants en les ulleres de ciclisme és la lleugeresa, el que proporciona una gran comoditat al ciclista.