10a Trobada BTT Cavallera 2015.

31/05/2015.Sant Joan de les Abadesses.

Un any més des de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, juntament amb el Grup Bicicletes de Muntanya, organitzem la Cavallera, una pedalada de caràcter no competitiu que transcorre per camins i corriols del nostre poble i comarca. Un any més la Cavallera, i amb aquest ja en són 10! 

És per això que aquesta 10a edició serà diferent a totes les anteriors: augmentem distàncies, desnivells, estrenem corriols... i es que volem celebrar els 10 anys d’una manera especial. Volem que gaudiu un any més en la nostra pedalada ue ho celebreu amb nosaltres.

Tot i les novetats d'aquest any volem deixar clar que continua essent una pedalada per a tots els públics. La Cavallera 2015 continua oferint la possibilitat de recórrer les distàncies ofertes en els últims anys (20km i 40km aprox). Clica en la secciónovetats Cavallera 2015 i descobreix en què consisteix la Cavallera d'enguany.

Informació general

QUÈ ES LA CAVALLERA?

La Cavallera és una pedalada de caràcter no competitiu. Consisteix en recorreguts marcats on els participants podran seguir i on s’aniran trobant avituallaments (amb menjar i begudes) i controls de pas.

Cada participant pot escollir quin dels recorreguts vol pedalar en funció de la seva forma física (veuredesnivells acumulats de cada recorregut).

Malgrat tractar-se d’una prova no competitiva, enguany, i per primera vegada, sí es cronometraran els temps però no hi haurà classificacions. Els participants si que duran dorsals, els quals en serveixen a la organització per a un millor control i organització. La nostra filosofia es clara: gaudir de la mountain bike.

QUAN I ON ES FA?

La 10a edició de la Cavallera es celebrarà el proper 31 de maig de 2015. La sortida serà a Plaça Barcelona de Sant Joan de les Abadesses a les 8:00a.m. El lloc de sortida serà el mateix que el d’arribada.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions es podran fer de forma anticipada a través de l’apartat inscripcions dins aquesta pàgina web. També es podran fer inscripcins al mateix dia de la pedalada a partir d'una hora abans de la sortida.

El preu de les inscripcions variaran en funció de la data d’inscripció, del recorregut escollit, de si el participant està federat per la FEEC o la FCC* (modalitat C com a mínim amb la FEEC) i de si s’és soci de la UE Sant Joan**. Els recorreguts de 22 i 35km tindran un preu  i els de 45, 65 i 80 un altre. Pels participants no federats la inscripció serà 5€ més cara respecte els ja federats.

El termini per fer una inscripció és des de l’1 de febrer fins al 30 de maig. Els preus varien en funció de la data i són els següents:

 • Del 01/02/15 fins al 29/03/15

25€ pels recorreguts de 22 i 35km (participants no federats +5€) (socis UE Sant Joan -5€)

35€ pels recorreguts de 45, 65 i 80km (participants no federats +5€)(socis UE Sant Joan -5€)

 • Del 30/03/15 fins al 30/05/15

30€ pels recorreguts de 22 i 35km (participants no federats +5€) (socis UE Sant Joan -5€)

40€ pels recorreguts de 45, 65 i 80km (participants no federats +5€)(socis UE Sant Joan -5€)

 

   

01/02/15 - 29/03/15

30/03/15 - 30/05/15

 

Distàncies

22 i 35km

45, 65 i 80km

22 i 35km

45, 65 i 80km

No socis UE

Federats

25€

35€

30€

40€

No federats

30€

40€

35€

45€

Socis UE

Federats

20€

30€

25€

35€

No federats

25€

35€

30€

40€

 

 

*Serà obligat que en el dia de la pedalada, en recollir el dorsal, els inscrits demostrin que estan federats amb la modalitat corresponent. De no ser així haurien d’abonar els 5€ extres de l’assegurança d’un dia.

**Serà obligat ensenyar el carnet de soci de la UE Sant Joan en recollir el dorsal.

 

Inscripcions menors d'edat

Tots els participants que no hagin complert els 18 anys d’edat el dia de la pedalada hauran de presentar un paper firmat pel seu pare/mare o tutor legal (clica aquí per veure document a entregar) on es demostri el seu consentiment en la participació del menor d’edat a la Cavallera. Aquest document s’entregarà en recollir el dorsal.

 

QUÈ INCLOU LA INSCRIPCIÓ?

Pagar la inscripció dona dret a participar de la 10a edició de la Cavallera. Això inclou:

 • Consumir/ fer ús dels avituallaments repartits en els recorreguts.
 • L’obsequi d’un mallot a l’arribada per a tots els participants.
 • L’obsequi d’una samarreta de FINISHER per a tots els participants que acabin dins els temps màxim permès la CAVALLERA EXTREM.
 • En l’arribada es donaran entrepans calents i begudes de tot tipus, galetes, fruita,... per a tots els participants.

Des l’organització recordem la feina que hi ha en netejar els camins per on passarà la Cavallera, en que en el dia de la pedalada s’adequaran els camins (treure vailets, arreglar camins...). Es una feina que no cobrem però que valorem que es tingui en compte.

 

LLIURAMENT DE DORSALS

Tots els participants anticipats podran recollir el seu dorsal el mateix dia de la pedalada a partir d’una hora abans de la sortida (7:00a.m.)

 

AVITUALLAMENTS

En l’apartat de recorreguts es poden observar en quins punts dels recorreguts es troben repartits els diferents avituallaments.

Els avituallaments consten d’aliments sòlids i líquids. Barretes energètiques, fruita, fruits secs, pasta (només en el quart avituallament, km58), begudes isotòniques, aigua, refrescos (Fanta, Coca-Cola...).

A més de menjar també es disposarà d’eines per possibles avaries en les bicicletes. NO es disposarà de peces de recanvi.

 

COSES QUE CAL TENIR EN COMPTE

En un punt del recorregut es controlarà que els inscrits fins a la distància de 35km no puguin continuar i fer la resta de recorreguts (degut a la diferència de preu en la inscripció). En cas de voler continuar la organització retirarà el dorsal al participant i aquest continuarà sota la seva responsabilitat i sense els avantatges de ser un participant inscrit).

Hi haurà un control horari en el quilòmetre 58. Tots el participants de la CAVALLERA EXTREM i CAVALLERA MARATHON que passin pel quilòmetre 58 més tard de les 16:00 seran desviats per un recorregut mes curt en direcció a l’arribada. En aquest punt s’haurà superat un desnivell positiu de 2493m. Tots els participants que siguin desviats en aquest punt no rebran la samarreta de finisher encara que acabin la pedalada.

Des de l'organització recordem que la Cavallera transcórrer en gran part per corriols. Això fa que hi hagi trams que siguin considerats tècnics. Si bé des de l'organitzazació s'intenta que el nivell sigui apte per a tothom, recomanem la Cavallera per a ciclistes amb un nivell mínim de tècnica.

Recorregut 22km

Correu electrònicImprimeixPDF

El més curt de tots els recorreguts. Fins a un total de 22km i 820m de desnivell positiu és el més assequible i menys exigent. Malgrat tot la Cavallera es caracteritza per tenir un traçats per corriols i camins on es requereix un nivell mínim de tècnica. 

Avituallament en el quilòmetre 11.

 

 

Recorregut 35km

Correu electrònicImprimeixPDF

Amb el recorregut de 22km farien una Cavallera com els últims anys. El que seria el recorregut llarg en passades edicions en aquesta només és el segon més curt. S'acumulen un total de 1325 metres de desnivell positiu en els 35km.

Avituallament en el quilòmetre 11.

 

 

Recorregut 45km

Correu electrònicImprimeixPDF

Pels que amb 35km no en tinguin prou poden animar-se a fer 10km més. Ara bé, cal tenir en compte que si el recorregut s'allarga 10km, el desnivell ho fa amb uns 600m més. Per tant, doncs, l'exigència física es considerable. 

Amb 45km de recorregut total, el desnivell positiu és de 1944m.

Avituallaments en els quilòmetres 11 i 35.

 

 

Recorregut 65km - Cavallera MARATHON

Correu electrònicImprimeixPDF

Denominada MARATHON, amb 65km ja entrem en la gamma extra de la Cavallera. La segona més dura i dífcil. Una escapatòria ideal si veus els 80km inassumibles. Malgrat tot fer 65km és per autèntiques màquines. 

Si aconsegueixes acabar els 65km hauràs superat un desnivell positiu acumulat de 2663 metres.

Avituallaments en els quilòmetres 11, 35 i 45.

Control horari en el quilòmetre 58.

 

 

Recorregut 80km - Cavallera EXTREM

Correu electrònicImprimeixPDF

 

 

Celebrem 10 anys, i la volíem fer grossa! La Cavallera EXTREM és la reina de totes les edicions. 80km i 3150 metres de desnivell positiu. Més llarga i amb més denivell que la mítica Tramunbike. Tot un repte per aquells que us agraden buscar el vostre límit. Només aquells que l'acabin sense sobrepassar el temps màxim permès rebran una samarreta tècnica de FINISHER.

Avituallaments en els quilòmetres 11, 35, 45, 58 i 71.

L'avituallament del km 58 serà més complet i inclourà pasta.

 

Control horari en el quilòmetre 58. Qualsevol participant que arribi en aquest punt més tard de les 16:00hserà desviat per un altre recorregut més curt en direcció a l'arribada.

 

 

Com arribar

Correu electrònicImprimeixPDF

En cotxe

 • Des de Barcelona: C-17, direcció Granollers - Vic- Ripoll - Sant Joan
 • Des de Girona: A-26, direcció Banyoles - Olot i pel túnel de Collabós (N-260), o bé, per l'Eix Transversal (C-25) de Girona fins a Vic, i C-17 fins a Ripoll
 • Des de Puigcerdà i Andora: N-152, per la collada de Toses, Ribes de Freser, Campdevànol, Ripoll i Sant Joan
 • Des de Lleida: per l'Eix Transversal (C-25) fins a Vic, i C-17 fins a Ripoll i Sant Joan

En Tren

 • Línia Barcelona - Vic - Ripoll - Puigcerdà - La Tour de Querol. Informació: RENFE - Tel. 902 24 02 02 -972 70 06 44 - www.renfe.es

En autobus

 • Línia Ripoll - Sant Joan de les Abadesses - Olot o Camprodon. Informació: TEISA - Tel. 972 20 48 68 - 972 70 20 95 - www.teisa-bus.com
 • Línia Camprodon - Ripoll - Barcelona. Informació: TEISA - Tel. 972 20 48 68 - 972 70 20 95 - www.teisa-bus.com
 • Línies Ripoll - Bagà i Ripoll - Llívia. Informació: AUTOCARS MIR - Tel. 972 70 30 12 - www.autocarsmir.com