La Romànica en BTT.

El trenca-cames més exigent de la Catalunya Central.
10-05-2015.
(+Info)

OPEN GRAN FONS FCC

El proper dia 10 De Maig, a Navàs, a les 7:30 del matí es donarà la sortida a la quarta edició de “La Romànica en BTT”, prova inclosa en el calendari de marxes de llarga distància “Open Gran Fons BTT ” de la FCC. La Romànica en BTT és la versió amb bicicleta de muntanya de la reconeguda Marxa Romànica de Resistència a peu que, organitzada pel CEN, es celebra a Navàs des de fa 28 anys.

Amb l’esforç de tos els ciclistes del poble i amb el suport del Club Ciclista Alt Llobregat Pla i Baixada i del Centre Excursionista de Navàs estem convertint La Romànica en Btt una de les marxes de resistència en bicicleta de muntanya més importants de la Catalunya Central fonamentat en la seva duresa física i en la seva vesant paisatgística i cultural doncs el seu recorregut enllaça una gran quantitat d'ermites del nostre romànic català seguint pistes i corriols poc concorreguts. No esmerçarem esforços perquè cada participant desitgi tornar l’any següent.

Cada any us volem oferir algunes novetats ja sigui en la organització i format de la marxa o bé en el seu traçat. Enguany us donem la possibilitat de fer La Romànica Curta, que amb 60km i +1500mts és a l’abast de molts més ciclistes. Pels més ben preparats continua La Romànica Llarga que en aquesta edició visitarà la bucòlica i desconeguda Vall de Merlès passant per l’ermita de Sant Martí i el Pont Romànic del seu nom sobre la Riera de Merlès així com per les runes del Castell de Merlès. Tanmateix, per motius de seguretat hem eliminat la pista engravada des de Sant Jordi de Lloberes fins a Sant Miquel de Tarradelles i ara farem aquest enllaç per camins més perduts enmig del bosc. Tot plegat us oferim un recorregut de 110km i +3200mts per gaudir d’una marxa extrema de pur btt.

La Romànica en Btt és una marxa no competitiva de resistència oberta a majors de 16 anys, però sobretot enfocada a ciclistes amb una bona condició física i experiència en marxes semblants. Cal valorar bé la vostra preparació per afrontar-la amb garanties. !!. La llarga distància, el seu desnivell positiu acumulat però, sobretot, el seu perfil serrat amb pujades i baixades constants i tècniques fa que no sigui un repte apte per a tothom.

Però per si algú encara li sembla poc i no en té prou, per segona edició donem la opció a apuntar-se a laULTRAROMANICA. El repte és senzill d’explicar i gegantí d’aconseguir: Completar en els temps marcats per l’organització La Romànica a Peu més La Romànica en Btt el mateix cap de setmana. L’any passat varem tenir 1 heroïna i 4 herois que ho varen aconseguir. Hi haurà cap valent que superi el repte aquest any?. Segur que si. 

Que tingueu una Bona Marxa i sobretot no us feu mal!!

Imagen
 
 

 
Amb aquest recorregut volem arribar a tot ciclista que vulgui gaudir d'un bon matí de BTT, un traçat que comparteix bona part de la Romànica llarga arribant fins l'Església de Sant Joan de Mondarn i enllaçant fins a Navàs per camins i corriols, emportant-te a casa un bon tast de la nostra Romànica.

Un format nou a l'abast de tots, un gran repte Romànic.

Imagen
 
Imagen
 
 

 
 

 
Població: Navàs (Bages)
Dia: Diumenge 10 de Maig
Lloc de Sortida: Zona Nord del Passeig Ramon Vall
Hora Sortida: 7:30
Hora Màxima Arribada: 15:00
Distància: 60km
Desnivell Positiu: 1500 mts
Cotes Mínima/Màxima: 350 mts / 700mts


Imagen
 
Imagen
 
Imagen
 
 

 
 

 
Imagen
 
 

 
Imagen