Osona Límits 16-17 de Maig.

Osona Límits és un esdeveniment esportiu de BTT de caràcter no competitiu que recorre tot el contorn de la comarca d'Osona.
(+Info)

Osona Límits és un esdeveniment esportiu de BTT de caràcter no competitiu que recorre tot el contorn de la comarca d'Osona, permetent als/a les participants descobrir, gaudir i admirar un paisatge divers i únic tot traçant els límits de la comarca i portant-los fins al seu propi límit físic i mental. 
 
 
Osona Límits té una durada de dues etapes, amb sortida i arribada al municipi de Tona i amb parada dormitori al municipi de St. Quirze de Besora. El traçat del recorregut està dissenyat per a ciclistes amb una condició física i mental mitja-alta degut a la distància i desnivell positiu total i per les característiques del terreny.
 
 
El nostre concepte de l’esdeveniment és fer que cada edició sigui innovadora, així doncs, cada any es modificarà el traç del recorregut, permetent que cada espai dels límits del territori osonenc sigui realitzat i conegut pels/les nostres participants.
 

ORIGEN

 
El Club Ciclista Osona Límits sorgeix de la idea de crear i dur a terme la marxa de bicicleta tot terreny Osona Límits, considerant que pot esdevenir un projecte de promoció de la pràctica d’aquest esport amb respecte i responsabilitat, i alhora promocionar el coneixement d’una de les comarques de la Catalunya interior amb el relleu apropiat per la realització d’activitats esportives a l’aire lliure d’alta exigència física, com també potenciar les poblacions que es situen als límits de la comarca.

PRIMERA ETAPA - 16 DE MAIG DE 2015

 
Té sortida des del municipi de Tona, recorren la vessant est de la comarca, fent pas pel meravellós terreny del Cabrarès, les Guilleries i el Montseny, i amb l'objectiu de fer parada dormitori a St. Quirze de Besora. 
 
 
Tona > St. Quirze de Besora
 
Distància: 120 km 
Desnivell +: 3.750m 
5 Avituallaments de sòlids i líquids.
 

SEGONA ETAPA - 17 DE MAIG DE 2015

 
Amb sortida des de St. Quirze de Besora, recorre la vessant oest de la comarca, endinsant-se al divers terreny del Lluçanès arribant finalment a Tona, on es posarà punt i final al repte Osona Límits 2015. 
 
 
St. Quirze de Besora > Tona
 
Distància: 73 km 
Desnivell +: 2.300m 
3 Avituallaments de sòlids i líquids.

REGLAMENT

 
 

DEFINICIÓ

 
 1. El Club Ciclista Osona Límits, amb número d’identificació fiscal G65677486, organitza la quarta edició de la marxa BTT Osona Límits 2015.
 2. Osona Límits és una marxa de BTT de dues etapes, no competitiva, que es durà a terme el 16 i 17 de maig del 2015 a la comarca d’Osona.
 3. El recorregut de la marxa serà de 193km, desglossats en dues etapes/dies (120km i 73km respectivament) amb un desnivell positiu total de més de 6.050m. 
 4. La sortida oficial de la marxa serà el dissabte 16 de maig de 2015 a les 8:00 hores, al municipi de Tona.
 5. El tancament oficial de la marxa serà el diumenge 17 de maig de 2015 a les 17:00 hores, al municipi de Tona.
 

INSCRIPCIÓ

 
 1. La inscripció prèvia a la marxa és obligatòria per poder participar. Per aquest motiu està totalment prohibida la participació sense la inscripció. L’organització de l’Osona Límits no es fa responsable de les persones que realitzin la marxa sense prèvia inscripció.
 2. La inscripció es pot formalitzar on-line a través del servidor Inscripcions.cat. 
 3. El període d’inscripció presenta dos subperíodes amb preus diferents: Del 17 de gener al 12 d'abril, 100€ federats i 108€ no federats; Del 13 d'abril al 3 de maig, 130€ federats i 138€ no federats.  
 4. El preu de la inscripció només inclou el PACK INSCRIPCIÓ, serveis extres tenen un cost a part (consultar apartat Inscripcions).
 5. En el moment de formalitzar la inscripció es poden contractar serveis extres, que hauran de ser abonats en el moment de realitzar el pagament de la inscripció (consultar apartat Inscripcions).
 6. El pagament de la inscripció on-line es fa el mateix moment de formalitzar-la. 
 7. La inscripció a la marxa BTT Osona Límits implica l’acceptació del present reglament. El desconeixement d’aquest per part del participant no l’exclou del seu compliment. 
 8. Política de cancel·lació de la inscripció. L’organització es compromet a retornar el 95% de l’import de la inscripció fins el 15 de març. Després d’aquesta data i fins el 12 d’abril, les cancel·lacions tindran una despesa del 50% de l’import de la inscripció. Qualsevol cancel·lació sol·licitada a partir del 13 d’abril, l’organització no retornarà l’import de la inscripció per les despeses ja generades. La cancel·lació de la inscripció la podrà formalitzar el mateix participant accedint a l'apartat Inscripcions > Anul·lació.  
 

PARTICIPACIÓ

 
 1. Tots els participants han de ser majors de 18 anys.
 2. La participació a la tercera edició de l’Osona Límits està limitada a 150 participants (els primers 150 inscrits).
 3. La participació a la marxa està oberta a tot tipus d’aficionats, amb o sense possessió de la llicència federativa. No obstant, és obligatori la possessió d’una llicència federativa que cobreixi les dues etapes/dies de la marxa en cas de no tenir-ne possessió. 
 4. El Club Ciclista Osona Límits posa a la disposició dels participants no federats la contractació de la llicència federativa que cobreixi les dues etapes/dies de la marxa BTT.
 5. La marxa BTT Osona Límits és d’alta exigència física i mental, per aquest motiu la participació a la marxa implica disposar d’unes capacitats tècniques i físiques, les quals el participant n’assumirà la responsabilitat. 
 6. La participació a la marxa està restringida a aquelles persones que presentin algun tipus de malaltia que pugui posar en risc la seva integritat física o la dels altres participants.  
 7. L’organització es reserva el dret d’admissió.
 

RECORREGUT

 
 1. El seguiment del recorregut és a través del GPS. Així doncs, és obligatori el seu ús per poder participar. L’organització posa al servei dels participants un lloguer de GPS (consultar apartat Inscripció).  
 2. El track del recorregut és exclusiu pels participants d’Osona Límits. La transferència del track als participants serà el dia 10 de maig, el qual serà enviat a cadascun dels participants.
 3. Al llarg del recorregut hi haurà senyalitzacions en aquells trams que puguin causar algun tipus de confusió. 
 4. L’organització tindrà a la disposició vehicles (motos) per l’obertura del recorregut de cada etapa i ciclista escombra pel tancament del recorregut, podent així atendre a qualsevol incidència.
 5. L’organització establirà una hora màxima de pas a l’últim avituallament (comentades en el briefing), en el cas d’arribar en el límit o per sobre d’aquesta hora, l’organització té el dret i deure de demanar al participant l’abandonament.
 6. És obligatori el seguiment del recorregut establert per l’organització Osona Límits. Qualsevol participant que excedeixi dels límits del recorregut es faran plenament responsables de qualsevol incident o lesió sobre ells mateixos o en tercers.
 7. Al llarg del recorregut hi hauran punts d’avituallaments, en el quals tots els participants estan obligats a passar-hi.
 8. El recorregut estarà obert al trànsit de vehicles, vianants, a la lliure circulació d’animals i vehicles agraris. Per tant, el participant ha de respectar les normes de circulació, i esdevindrà el màxim responsable de les imprudències i infraccions que pugui cometre.
 9. L’organització es reserva el dret de modificar el recorregut, distàncies, desnivells i avituallaments de la marxa si ho considera necessari.
 

FUNCIONAMENT DE LA MARXA

 
 1. És obligatori l’ús del casc protector homologat, portar eines i recanvi adequat, roba de ciclista adequada a les condicions meteorològiques i telèfon mòbil durant tota la marxa.
 2. Tots els participants han de seguir les indicacions per part de l’organització. L’organització es desentén de qualsevol responsabilitat que pugui esdevenir causa o víctima els participants durant els entrenaments i en la mateixa marxa, esdevenint els participants els màxims responsables, fet que implica que en cap cas els mateixos participants i/o representants interposaran una demanda judicial en contra de l’organització o persona vinculada a ella.
 3. El participant és l’únic responsable del seu propi comportament i conducció, el qual assumeix els riscos que poden derivar-se de participar en l’Osona Límits, tant a nivell físic, psíquic, com de caigudes o altres tipus de lesions, fet que desvincula el Club Ciclista Osona Límits de Tona i a qualsevol patrocinador o col·laborador de tot tipus d’accidents, incidents o lesions que puguin sorgir derivats de la participació en l’Osona Límits.
 4. En cas d’accident, els participants i els seus acompanyants es comprometran de manera individual a ser responsables d’aquest des del punt de vista econòmic, civil i penal.
 5. Tots els participants tenen el deure de ser respectuosos amb el medi ambient. És totalment prohibit llançar deixalles a l’entorn.  
 6. L’organització disposa de serveis d’assistència mèdica, dutxes i àrea de rentat de bicicletes.
 

ABANDONAMENT DE LA MARXA

 
 1. Qualsevol participant que abandoni la marxa, ho ha de comunicar a l’organització quan abans millor.
 2. L’organització pot obligar a qualsevol participant a abandonar la marxa en el cas que no es trobi en les condicions físiques adequades, que s’excedeixi de l’hora màxima de pas establerta per l’organització i/o que no compleixi la normativa de circulació, no disposi de dorsal, no estigui inscrit, no porti casc protector, mal comportament i falta de respecte a l’organització i que eviti els passos de control en els avituallaments. En aquest cas, l’organització facilitarà el transport d’aquests en el punt d’arribada. 
 3. L’organització es reserva el dret de cancel·lar la marxa Osona Límits en cas de condicions meteorològiques adverses.
 

DRETS D’IMATGES

 
 1. L’acceptació d’aquest reglament implica directament l’acceptació de captura d’imatges, fotografies i/o gravacions per part de l’organització, per tal de ser utilitzades pel Club Ciclista Osona Límits per la promoció i difusió de la marxa Osona Límits (per mitjans com cartells, DVD, vídeos, mitjans de comunicació, pàgina web www.osonalimits.com) sense el dret per part del participant de rebre cap compensació econòmica.