Powerade MTB Nonstop Series.05/06/2015.

MÉS DE 200 AVENTURERS BUSQUEN CULMINAR EL REPTE DE LA Powerade NON STOP BARCELONA-SANT SEBASTIÀ

0

Barcelona (2015.06.05). La Powerade Non Stop Barcelona Sant Sebastià s'inicia avui a les 20 hores des dels voltants de l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc. Un total de 211 bikers, repartits en equips de 1, 2, 3 o 4 participants, tenen l'objectiu d'arribar a Sant Sebastià en el menor temps possible. Tenen fins a 50 hores per aconseguir superar aquest impressionant desafiament.

Després de moltes hores d'entrenament, preparació i dedicació ha arribat el moment per als més de 200 participants de la prova. Tots ells estan citats a les 20 hores per iniciar el recorregut que els portarà a l'espectacular Velòdrom d'Anoeta a la capital guipuscoana, després de rodar 750 quilòmetres per pistes i camins.

Un recorregut magnífic que portarà als mountain bikers a creuar el nord-est de la península ibèrica, passant per llocs tan bells com els voltants de la muntanya de Montserrat, el desert dels Monegres, vorejant les Bardenas Reales i finalment escalant les muntanyes del nord com la muntanya Jaizkibel, per arribar a Sant Sebastià.

Cada un centenar de quilòmetres dels participants trobaran al llarg del recorregut fins a set punts on poden efectuar els relleus, descansar i hidratar-per seguir amb l'aventura. Es tracta de les Estacions de Hidratació, ubicades a Calaf, Balaguer, Candasnos, Zuera, Tafalla, Irurzun i Santesteban, darrera parada abans de la meta. Uns municipis que s'han implicat des del primer moment amb la prova i que esperen donar molta calor als participants durant la seva breu estada a les seves localitats.

L'aventura part amb diversos nivells de dificultat. Especialment dur serà per als 21 participants que competeixen en format SOL. Uns valents que s'han proposat realitzar la prova en solitari, sense cap tipus de relleu, i sense dormir durant dos dies.

La resta de participants, que formen un total de 83 equips repartits en 19 equips de 2 participants, 20 de tres, i 23 de quatre ciclistes, podran esforçar-se al màxim en cada tram ja que tindran una mica més de temps per descansar entre relleus.

Els màxims favorits per obtenir la victòria, que segons els càlculs més optimistes podrien estar arribant a Sant Sebastià la mitjanit de dissabte, són els actuals vencedors de la prova germana Powerade Non Stop Madrid-Lisboa: l'equip MMR-Powerade-Garmin, amb els ciclistes Ibon Zugasti, Julen Zubero, Vidal Celis i Joseba Albizu.

 Tot i que no tindran una prova gens fàcil, ja que l'equip TREK, amb José Luis Gómez Miranda, Javier Comín, Oriol Colomé, i el vigent vencedor de la Titan Desert by Garmin, Diego Tamayo, tenen intenció de plantar cara i presentar a la meta en primera posició.

La gran majoria dels participants únicament tenen el repte d'arribar a creuar la meta en el temps màxim autoritzat de 50 hores. Per davant tenen moltes hores de bicicleta de muntanya, rodant de dia i de nit on poden aparèixer imprevistos, avaries, condicions climatològiques adverses i sobretot, el cansament acumulat després de molts quilòmetres. El somni s'inicia avui i culminarà a Anoeta a les 22 hores del diumenge dia 7 de juny.

El Recurregut.:

El recorregut de la Powerade Barcelona- Sant Sebastià té un total de 753 quilòmetres, dels quals transcorren per senders i camins rurals o forestals (inevitablement també una mica de carretera). Al llarg del traçat es creuen les comunitats autònomes de Catalunya, Aragó, Navarra i País Basc, arribant al Velòdrom a Sant Sebastià.

Els participants gaudiran d'entorns naturals i paratges tan populars com Els Monegres, els enclavaments naturals a Zuera i Tafalla, les extensions de vinyes que és estenen per Navarra.