XV Marxa Cicloturista Ports de la Ribagorza.

Dissabte 30 de Maig. Graus ( Huesca.)

Presentació
 
Benvolgut / a amic / a cicloturista:

De nou, volem agrair la confiança demostrada per aquestes inclusions, les quals ens comprometen, si és possible una mica més, a no defraudaos ia proporcionaos les atencions i seguretat que una bona organització ha de garantir a tots els participants en una marxa d'aquestes característiques.

Perquè encara no ens coneixeu, la "Ports de la Ribagorça" discorre per un territori molt ampli, sent la distància a recórrer de 200 quilòmetres (133 km. En el recorregut curt que incorporem des del passat any). La prova passa per totes les valls de la nostra comarca Ribagorça i contemplant contínuament un paisatge inoblidable amb grans cims pirinencs com són els massissos del Aneto- Maladetes, Beciberris, Posets-Perdiguero i Ordesa-Mont Perdut. A la marxa es superen els ports de "Castell de Laguarres", "Serrate-Vilas del Turbón", "Bonansa", "Col d'Espina" i "Col de Fades".

Com podeu endevinar i comprovar en els perfils que teniu a la pàgina web, és un recorregut exigent però al mateix temps molt atractiu. Esperem que els que vingueu a participar gaudiu i ho inclogueu en el vostre programa de marxes d'anys successius. El nostre millor aval és l'opinió dels que ja l'han fet en altres anys; pregunteu i veureu com us confirmen el que volem transmitíos.

Per a la realització d'aquesta marxa, comptem amb el decidit suport de tots els Ajuntaments i de la nostra Comarca de Ribagorça, així com el de les institucions provincials i regionals, ja que amb ells compartim el convenciment que la Ribagorza d'Osca és un territori ideal per a la pràctica del cicloturisme i també de la bicicleta de muntanya.

Seguim molt il·lusionats amb aquest repte que fa ja deu anys ens vam marcar i volem oferir a tots els aficionats al ciclisme nostra Ribagorça, no solament per participar en la "Ports de la Ribagorça" -el proper 31 de maig de 2014-, sinó també com una destinació per passar les vacances ciclistes.

Et tornem a demanar la teva col·laboració per difondre la nostra marxa entre els teus amics i us esperem per rebre-us amb els braços oberts. Volem guanyar-nos un lloc no només en el vostre cor sinó, també, en el vostre calendari ciclista. Estem segurs que no us defraudarem.


Una salutació. Anima't. T'esperem !.

programa 2015
Divendres 29 maig 2015
16:00 h. Obertura de l'Oficina Permanent situada al Centre Recreatiu Esportiu Gradense, de Graus. Moment en què s'iniciarà el lliurament de dorsals a tots els participants inscrits.

16:00-21:00 h. Espai comercial dels nostres patrocinadors i firmes comercials.

19:00 h. Cocktail de benvinguda per a tots els participants en el propi pavelló.

21:00 h. Tancament de l'Oficina Permanent i tancament de INSCRIPCIONS.

Dissabte 30 maig 2015

06:30 h. Obertura de l'Oficina Permanent per a la recollida de dorsals.
NO S'ADMETRAN INSCRIPCIONS EL MATEIX DIA DE LA PROVA

7:30 h. Tancament de l'Oficina Permanent.

8:30 h. Sortida de la prova des de l'Avinguda Pirineus de Graus.

17:30 h. Lliurament de trofeus commemoratius.

Serveis
 Avituallament
 Cronometratge
 Fisioteràpia i Electroestimulació
 Fotografia
 Assistència Mecànica
  Assistència Sanitària


SERVEI DE AVITUALLAMENT
Avituallament sòlid-líquid:
Graus (km. 49)
Villacarli (km. 99)
Laspaules (km. 136)
 
Avituallament líquid:
Noales (km. 127)
Camp (km. 170)

Avituallament final de carrera compost per pasta fresca RANA cuinada a l'instant. Cervesa fresca, amanida, fruita seca, beguda isotònica ...
[Anar a dalt]
 
SERVEI DE CRONOMETRATGE
La M.C. Ports de la Ribagorça Pirineus 200 consta d'un Servei de Cronometratge per Xip. Aquest servei és proporcionat per CHAMPIONCHIP. Cada cicloturista a l'hora de recollida del dorsal i amb un pagament de 10 € de fiança se li assigna un xip. Aquest xip s'ha de col·locar al turmell, perquè en la sortida de la prova, les mantes de cronometratge ho detectin i d'aquesta manera comenci a comptabilitzar el temps del ciclista.De aquesta manera quan el ciclista torna a passar per línia de meta queda registrat el seu temps final. D'aquesta dada podem deduir la velocitat mitjana del recorregut.
Cronometratge Intermedi
A la M.C. Ports de la Ribagoza Pirineus 200 tenim un servei de Servei de Cronometratge Intermedi situat en el cim del Coll de Bonansa (1.380 m. D'altitud i punt quilomètric 117 de carrera) que permet saber en temps real el pas dels cicloturistes per aquest punt en la zona de meta de Graus.
[Anar a dalt]
 
SERVEI DE RECUPERACIÓ
El servei de recuperació de la prova es compon dels següents elements:

Fisioteràpia
Aquest servei és proporcionat pels alumnes de la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de Saragossa. Més de 25 alumnes en pràctiques estan durant més de 5 hores recuperant les malmeses cames dels cicloturistes. És un servei totalment gratuït. Hi ha un punt de servei de Fisioteràpia Intermedi en l'avituallament sòlid-líquid de Laspaules, per a aquells cicloturistes que tinguin a hores d'ara de carrera algun problema muscular.
 
Electroestimulació
L'electroestimulació és un complement ideal per a la preparació del cicloturista en aquestes proves. Però sobretot per a la recuperació post-exercici. La M.C. Ports de la Ribagorça Pirineus 200 dóna l'oportunitat a través de la firma comercial COMPEX, líder mundial en electroestimulació, oferirà el servei de recuperació a tot aquell cicloturista que ho desitgi. És un servei totalment gratuït.
[Anar a dalt]
 
SERVEI DE FOTOGRAFIA
Disposem d'un Servei de Fotografia Professional. Es realitzen fotografies en els ports de Castell de Laguarres i del Coll de Bonansa. Les fotografies són enviades a posteriori als corredors en format de diploma. Es podran enviar i realitzar foto a totes aquelles persones que en la butlleta d'inscripció omplin correctament tots els camps. De la mateixa manera, el cicloturista haurà d'anar correctament identificat per l'adhesiu i el dorsal de quadre que l'organització facilita.
[Anar a dalt]
 
SERVEI D'ASSISTÈNCIA MECÀNICA
En tot moment de la prova, el cicloturista disposa d'un Servei d'Assistència Mecànica en Ruta per intentar solucionar qualsevol probelma mecànic menor que pugui sorgir. Aquest any s'uneix a CICLES ALONSO i CICLES SALAMERO, colaborades habituals de la prova, l'equip de servei tècnic de ORBEA, oferint d'aquesta manera major atenció i professionalitat i millor qualitat de servei.
[Anar a dalt]
 
SERVEI D'ASSISTÈNCIA A CARRERA
 
Una completa Xarxa d'Ambulàncies està en tot moment atenta a qualsevol emergència que pugui sorgir al llarg de la carrera. La caravana sanitària de la prova consta de 5 ambulàncies medicalitzades i 1 UVI mòbil. Es disposa de la utilització, en cas d'emergència, dels Centres de Salut de Graus i de Castejón de Sos, i l'Hospital Provincial de Barbastro.
[Anar a dalt]

Puertos

Castillo de Laguarres
   Desnivel: 480 m. Cota max: 1.060 m.  

 Serrate-Vilas del Turbón
   Desnivel: 375 m. Cota max: 1.070 m.  

Puerto de Bonansa
   Desnivel: 390 m. Cota max.: 1.380 m. 

Col de Espina
   Desnivel: 510 m. Cota max.: 1.409 m.

Col de Fadas
   Desnivel: 120 m. Cota max: 1.470 m.

 

CASTILLO DE LAGUARRES
Pto. Castillo de Laguarres.

Desnivel: 480 m. 
En el Km. 11 de carrera, cruzado el río Isábena, comienza una ligera ascensión que después de 3 Km. nos llevará al cruce en el quenos desviamos hacia Benabarre por la A-1606. En este punto, divisando la población de Laguarres, con el fondo de la sierra, comienza el puerto del Castillo de Laguarres, que durante 8 Km. mantiene una pendiente media del 6%, de una forma continuada, con algunas rampas con mayores porcentajes en los Kms 1.5, 3.5 y 5.5 de ascensión, seguidos de breves descansos.

 

 

 SERRATE-VILAS DEL TURBÓN
Pto. Serrate-Vilas del Turbón.

Desnivel: 375 m.
En el Km 83.5 de carrera se inicia el puerto, con un principio muy duro, con rampas de porcentajes respetables, que hacen que en los dos primeros kilómetros se superen 170 m. de desnivel, para continuar con una ascensión más suavizada, con algunas pendientes y descansillos para superar en 6 Km., los últimos 210 m. de desnivel. 

[ Ir arriba ]

 

PUERTO DE BONANSA
Pto. Col de Bonansa.

Desnivel: 390 m.
El Col de Bonansa comienza en el km 108 de carrera, unos km despues del avituallamiento de sólido y líquido de Beranuy. El puerto comienza con una leve pendiente y progresiva en la zona del monasterio románico de Obarra. Continua el puerto tendidamente hasta el km 6 de subida donde comienzan las rampas más duras en torno al 7%. El Col de Bonansa finaliza a una altura de 1.380 m. Llevamos 117 km de prueba.

[ Ir arriba ]

 

COL DE ESPINA
Pto. Col de Espina.

Desnivel: 510 m.
En el Km. 123 de carrera, al terminar el descenso del puerto de Bonansa, se toma el desvío hacia Castejón de Sos por la N-260, iniciando una ligera ascensión de 4 Km. hasta la localidad de Noales, en la que después del avituallamiento, comienzan las rampas más fuertes en los dos primeros kilómetros, suavizándose algo a continuación, volviéndose a endurecer en los 2.5 Km. finales. Tras un suave kilómetro de descenso, se sigue ascendiendo ligeramente hasta llegar a la población de Laspaules, donde estará localizado un avituallamiento sólido y líquido.

 [ Ir arriba ]

 

COL DE FADAS
Pto. Col de Fadas.

Desnivel: 120 m.
Pasada la población de Laspaúles y después de 3 kilómetros de ligero descenso, se inicia un corto ascenso de tres kilómetros, siempre con suaves porcentajes, debiendo superar un desnivel de 120 metros antes de coronar la cima.

 [ Ir arriba ]