A PROVA: OLYMPIA BULLET 29 RACE GX1 DE 2016.

(+Info)

Amb més de 120 anys d'experiència en la indústria de les bicicletes, aquesta firma italiana és una d'aquelles marques els llançaments no passen desapercebuts per a ningú. La seva novetat més recent, l'Olympia Bullet 29, és una doble per Ral·li / Marató amb quadre de carboni d'última generació, recorregut de 100 mil·límetres, múltiples opcions de muntatge i, el més important, testada prèviament en competició pels corredors de l'Olympia Factory cycling Team perquè gaudim d'una bicicleta capaç de satisfer les més exigents expectatives.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

El model Bullet, fins ara només disponible a 27.5 polzades, ha estat una de les bicicletes més venudes del fabricant italià. La Bullet 29 assumeix el relleu generacional de la seva antecessora, creixent en polzades de roda i alleugerint el seu pes en bàscula per esdevenir una veloç màquina enfocada al Cross Country. Per la seva banda, la Bullet 27.5 s'endinsa en el món de les rodes grosses convertint-se en 'Plus', disponible des 2016 únicament en format 27.5+ per distanciar de l'àmbit d'ús del seu acabada d'estrenar germana.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

La nova Bullet 29 d'Olympia arriba al mercat amb un quadre monocasc format per fibres de carboni Toray T1000, T800S i M40J d'alta rigidesa i extrema lleugeresa.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

Com és habitual en la signatura italiana, el quadre ve acompanyat de res menys que vuit muntatges a triar, cadascun d'ells amb diferents opcions pel que fa a suspensions i pneumàtics, perquè puguem muntar una màquina adaptada fins al més mínim detall a les nostres necessitats o preferències.

Olympia Bullet 29 Race GX1: Primer contacte
Els responsables de Olympia Espanya ens han cedit una Bullet 29 Race GX1, un muntatge situat més o menys al mig de l'extensa gamma disponible, amb un preu recomanat de 4.945 euros. El model provat munta transmissió monoplat SRAM GX1 d'11 velocitats amb comandament Gripshift; forquilla Fox Float Factory 32 FIT4 de 100 mil·límetres de recorregut; amortidor Fox Float Factory DPS Kashima; rodes Stan 's ZTR Crest; pneumàtics Vittoria Barzo de 2.1 polzades d'ample i frens SRAM DB5.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

Pel que fa al quadre, el mateix per a tota la gamma Bullet 29, presenta les tecnologies més habituals dels models d'última fornada: guiat intern de tot el cablejat, amb excepció del fre del darrere que va guiat exteriorment sota el tub diagonal; pern del darrere passant en alumini; caixa de pedalier PressFit; i ancoratges anoditzats i protegits per una placa integrada, entre altres molts detalls de gran qualitat.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

La geometria d'aquesta nova doble de competició ha estat revisada per adaptar-se a les rodes de 29 polzades i als muntatges que ofereix, garantint un perfecte comportament en qualsevol de les seves versions.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

El sistema de suspensió Active Rear Design, potser l'aspecte més cridaner del quadre de la Bullet 29, integra l'amortidor del darrere en el quadre de manera impecable gràcies a una obertura en el tub superior, atorgant al conjunt una enorme rigidesa sense afegir més grams de el compte. El pes real d'aquest model s'ha quedat en 10.99 quilograms sobre la nostra bàscula.

Olympia Bullet 29 Race GX1: Prova i valoració
Lluny de ser una Bullet 27.5 amb geometria adaptada a unes rodes més grans, la Bullet 29 es presenta com un model completament renovat; testat i desenvolupat per oferir el màxim rendiment en competicions XC. El sistema de suspensió, amb l'amortidor integrat en el tub superior del quadre i un basculant del darrere de beines asimètriques, permet atorgar a aquesta doble d'Olympia un caràcter rodador més propi d'una rígida que d'una doble.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

Planejant i pujant, l'extrema rigidesa del quadre i l'eficient sistema darrere de suspensió ens permeten esprémer fins a l'últim watt generat per les nostres cames per rodar a tota velocitat. Les noves suspensions DPS (Dual Piston System) de Fox funcionen meravellosament bé, amb un comportament envejable en tot tipus de situacions.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

El comandament remot de bloqueig en tres posicions, inclòs de sèrie en la versió provada, contribueix a millorar l'eficiència rodadora de la Bullet 29, bastant una simple pulsació per anar variant entre les diferents maneres d'ambdues suspensions (Open, Medium i Firm) segons les característiques del terreny pel qual ens moguem.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

A l'hora de baixar, la Bullet 29 millora més si és possible les seves capacitats rodadores. Aquesta doble és capaç d'afrontar terrenys trencats i trialeres no massa tècniques amb total suavitat, 'empassant' de manera suau i eficient les irregularitats del terreny sense perdre gens d'adherència.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

Lògicament, no hem d'oblidar que es tracta d'un model destinat a l'XC i, com a tal, no està dissenyat per realitzar descensos tècnics a tota velocitat, tot i que les sensacions que transmet ens poden incitar a tot el contrari.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

Unes rodes de 2.1 polzades d'ample i un 'limitat' recorregut posterior de 100 mil·límetres són els encarregats de suggerir-nos que, costa avall, haurem de prémer les manetes de fre amb decisió i no deixar-nos portar pel feeling transmès pel model.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

L'aspecte més destacable de la Bullet 29 és, sense cap dubte, el seu aconseguida geometria. Es tracta d'una doble per Ral·li que transmet al pilot unes sensacions més pròpies d'una rígida que d'una doble, amb una posició de conducció perfecta per esprémer al màxim les nostres cames.

A prova: Olympia Bullet 29 Race GX1 de 2016

El sistema de suspensió absorbeix de forma eficaç qualsevol obstacle, recordant-nos que malgrat el seu caràcter rígid, anem als comandaments d'una còmoda i eficient doble capaç d'alegrar-nos el dia costa avall. En resum, una bicicleta destinada a l'XC amb un equilibri perfecte: ràpida i lleugera per volar a les pistes i còmoda i eficient en trams tècnics i senders.
Traductor de Google para empresas:Google Translator ToolkitTraductor de sit