• DISC GALFER PER MTB.

TEST: DISC I PASTILLES GALFER WAVE & ADVANCED.

Material provat a la Transpyr 2016.
+ Info.

0

Com va?

Quan vam tenir el disc Wave sobre del palmell de la mà (amb el guant de làtex net per no contaminar-), apreciem el seu pes lleuger i uns acabats excel·lents. Es nota que els talls han estat realitzat a làser de manera molt neta respectant cadascuna de les seves curvatures. El binomi que formen en aquestes dates de fang, fred i pluja amb les pastilles Galfer Advanced és ideal. Dins de l'extensa gamma de pastilles de Galfer per bici, les Advanced són les específiques i aconsellables per terreny humit. Estan dotades d'un tractament amb fibres basàltiques i recobriments específics que toleren i absorbeixen millor la humitat. Amb el pas dels quilòmetres i les sortides hem notat que les pastilles es consumeixen de manera una mica més accelerada que altres compostos (més que les pastilles sintètiques però menys que les toves).

La veritat, desconeixem si això és a causa del dibuix lobulat i agressiu del disc o bé pel propi compost de la pastilla. Quant a la seva frenada, és molt bona en baixades continuades, quan tendim a sobreescalfar els discos i perdre mordent. Però sent rigorosos a l'una que objectius, ens hauria agradat provar-los repetidament en dies de calor intensa i descensos de primera categoria, per valorar-los en la seva justa mesura. El que està clar és que han complert amb nota, es nota que porten partícules de carboni en el seu acer, que toleren bé la feina a altes temperatures i fan que no es reescalfin en excés, el que ens garanteix un frenada previsible i progressiva. Aquestes millores són més palpables i fem servir aquest joc de disc / pastilla en algun fre de gamma baixa i mitjana on la millora que experimenta és elevada, ja que en frens de primer nivell com poden ser els discos XTR dependrà del gust de cadascú.

El que està clar és que li arañaremos uns importants grams a la bàscula. Ens ha agradat que quan vam realitzar frenades molt brusques per a pràcticament parar la bici minimitza molt bé les vibracions. En contacte amb l'aigua, el conjunt disc-pastilla no ha resultat ser excessivament sorollós i al cap de poques frenades els gemecs disminueixen i desapareixen. A les baixades més exigents i abruptes, tot abusant dels frens, aquests no es deformen. Freguen durant els primers girs però de seguida recuperen la seva posició. El seu gruix de 1,8 mm té gran part de responsabilitat.

Per a qui és?

Per amants de la lleugeresa amb una bona dosi de calidadprecio. Són bastant més lleugers que els discos de SRAM o Shimano i garanteixen una bona qualitat de frenada. Per això un gran espectre d'usuaris es poden beneficiar del seu bon comportament de XC fins per enduro o DH.

Què falta?

La seva gamma de colors és escassa, només es fabriquen en negre, però això és un mal menor, gairebé insignificant. El que sí trobem a faltar és un disc de 140 mm per als bikers més lleugers que fan servir rodes de 27,5 (i no han de combatre les grans inèrcies de la roda de 29) i ho requereixin per a la seva roda del darrere. El rendiment de les pastilles és molt bo, encara que la durabilitat no és el seu punt més fort.

característiques tècniques

discos

Preu: 33,00 euros en 160 mm / 35,00 euros en 180 mm / 38 euros en 203 mm
Pes: 99 g en 160/110 g en 180/140 g en 203 mm
Material: Acer inoxidable d'alt contingut en carboni
Colors: Plata amb l'interior en negre
Pastilles compost Advanced G1851

Preu: 19,36 euros
Material: Fabricat amb fibres basàltiques i recobriments específics que absorbeixen la humitat
Colors: Vermell
Distribuïdor: Indústries Galfer, SA
Web: www.galferbike.com

Different Bikes

En línia

Different Bikes

Gràcies per contactar amb nosaltres. Com et podem ajudar?

11:12