PACO MANCEBO I MARÍA DÍAZ ES PROCLAMEN CAMPIONS D'ESPANYA D’XCM A LA BERGUEDÀ BIKE MARATHON

(+Info)

PACO MANCEBO I MARÍA DÍAZ ES PROCLAMEN CAMPIONS D'ESPANYA D’XCM A LA BERGUEDÀ BIKE MARATHON

17-09-2016

Avià ha acollit la disputa del Campionat d'Espanya d’XCM en una sensacional Berguedà Bike Marathon que ha comptat amb la participació de 600 bikers provinents de tota Espanya, entre els quals han destacat Paco Mancebo i Maria Díaz, que han conquerit el títol.

En una jornada pràcticament tardor i sota un cel amenaçant bona part del dia, els aspirants a la victòria a la Berguedà Bike Marathon han passat al davant i han imposat un fort ritme ja en la primera pujada a la Figuerassa. Els 70 quilòmetres amb 2.500 metres de desnivell positiu que tenien per davant no han intimidat els ciclistes que s'han situat en les primeres posicions, en un grup trencat format per Paco Mancebo, Pedro Romero, José Luis Carrasco, José Márquez i Ramon Sagués. En els quilòmetres finals i quan el títol de Campió d'Espanya havia de decidir-se, el defensor de la corona, José Márquez, ha hagut d'abandonar, i Paco Mancebo s’ha escapat en solitari per proclamar-se Campió d'Espanya d’XCM. El ciclista de Navaluenga ha creuat la meta eufòric en 3:09:59 i ha reconegut que la inspecció del circuit els dies previs a la cursa, unit al fet que el tram final no era tan exigent a nivell tècnic, l'ha afavorit davant seus rivals. El ciclista de la Federació Extremenya Pedro Romero ha aconseguit el sotscampionat amb un temps de 3:12:48, mentre que el podi l'ha completat Roberto Bou del Tomàs Bellès-Cannondale, que en una excel·lent remuntada venint des del darrere amb un registre de 03:13:25 ha relegat a Xavier Borràs de la Federació Valenciana a la quarta posició.

En fèmines, la cursa també ha resultat molt emocionant amb un final molt ajustat tant en la lluita per la victòria com per a la tercera posició del podi. La catalana del MMR-Powerade i Campiona d'Espanya d’XCM el 2015, Sandra Santanyes, ha dominat la primera part de la cursa però s'ha vist superada per María Díaz en el tram final de la prova. María Díaz, del Bull Bikes DH Team, i recentment proclamada Campiona d'Espanya d’XCM amb un temps de 4:01:13, ha declarat a meta que ha fet una cursa molt tàctica amb un ritme alt però conservador, i que quan ha vist a Sandra Santanyes ha atacat i ha donat el tot pel tot per emportar-se la victòria. Per la seva banda Sandra Santanyes no ha pogut retenir el títol i ha entrat a meta adolorida després d'una caiguda, a tan sols 1:11 de Díaz. El tercer calaix del podi ha estat per a Susana Alonso del GR-100 MTB amb un crono a Avià de 4:08:41, que en un final molt ajustat ha deixat en quarta posició a Anna Villar del Tomàs Bellès-Cannondale a 25 segons, i a Mercè Pacios a 33.

A la resta de categories la victòria i títol de Campió d'Espanya d’XCM ha estat per a Daniel Carreño de la Federació Madrilenya i Desirée Moya del Ghost-Manzanares-Tapisa en Sub23; David Martínez de la Federació Valenciana (M30A), Israel Núñez de Massi (M30B) i Clara Pirla de la Federació Aragonesa en Màster 30; Esteban Suescun del Conor Saltoki Berrianinz (M40A), Julián Adrada de la Federació Madrilenya (M40B) i María Teresa Barreira de la Federació Gallega a Màster 40; Francisco Javier Salamero del King Barcelona (M50A), Mariano Escobar del Bicicletes Rumb Team (M50B) i Aida Millán de Bicicletes Rumb Team en Màster 50 i Juan Sánchez de la Penya Ciclista Navarcles en Màster 60.

La Berguedà Bike Marathon també ha comptat amb una marxa popular sobre el mateix circuit del Campionat d'Espanya d’XCM, a més d'una marxa popular d'iniciació en un traçat de 40 quilòmetres amb 1.600 metres de desnivell positiu. Pau Bartoló del BUFF® Pro Team i Txell Giménez han estat els primers a completar el recorregut.
 

Paco Mancebo i María Díaz es proclamen Campions d'Espanya d’XCM a la Berguedà Bike Marathon